19 Nisan 2008 00:00

Veli okul basıp öğretmenleri dövdü

Mardin’in Midyat ilçesinde Cumhuriyet ilköğretim Okulu’nu bir arkadaşı ile basan öğrenci velisi, tartıştığı öğretmenleri döverek hastanelik etti.

Paylaş

Mardin’in Midyat ilçesinde Cumhuriyet ilköğretim Okulu’nu bir arkadaşı ile basan öğrenci velisi, tartıştığı öğretmenleri döverek hastanelik etti. Hastaneye kaldırılan 2 öğretmen tedavilerinin ardından taburcu edilirken, polis tarafından gözaltına alınan saldırganlar daha sonra serbest bırakıldı.
Midyat Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 2 öğretmenin dövülmesi ile sonuçlanan olay, 3 gün önce 5’inci sınıfta öğrenim gören kız öğrenci Nurcan ve kardeşi Ramazan Akıncı’nın aynı okulun öğrencisi Oğuzhan Tahaşahin ile kavga etmesi ile başladı. Nurcan Akıncı, kavgadan sonra amcası Alaattin Akıncı’ya kavgada sınıf öğretmeni Adnan Pekacar’ın taraf tuttuğunu ve Oğuzhan Tahaşahin’e kızmadığını söyledi. Alaattin Akıncı yanına arkadaşı Veysi Kurtuluş’u da alarak dün okulu bastı. Sınıfta ders yapan öğretmen Adnan Pekacar’ı dışarı çağıran Akıncı ve Kurtuluş, okulun bahçesinde öğretmen Pekacar’ı tartaklamaya başladı.
Nöbetçi öğretmeni de dövdüler
Olayı görerek müdahale etmek isteyen nöbetçi öğretmen Abdulkadir Atay da gençler tarafından dövüldü. Kargaşa ve bağrışmalar üzerine olayı duyan yöneticiler ve öğretmenlerin durumu polise bildirmesiyle, Akıncı ve Kurtuluş gözaltına alındı. İfadeleri alınan saldırganlar daha sonra serbest bırakılırken, dayak yiyen iki öğretmen Midyat Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildikten sonra görevlerinin başına döndü.
Olay üzerine Eğitim Sen ve Eğitim Bir-Sen Midyat temsilcilikleri kalabalık bir öğretmen grubuyla ortak basın açıklaması yaparak çirkin saldırıyı kınadılar. (Mardin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir genci öldürenler Ülkü Ocağı’nda yakalandı

SONRAKİ HABER

Öğrencilere ‘Azrailli’ terbiye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...