20 Nisan 2008 00:00

Babacan Müşerref’le görüştü

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan ile Pakistan arasındaki ikinci zirvenin cumhurbaşkanları düzeyinde haziranda Türkiye’de yapılması için görüş birliği içinde olduklarını bildirdi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan ile Pakistan arasındaki ikinci zirvenin cumhurbaşkanları düzeyinde haziranda Türkiye’de yapılması için görüş birliği içinde olduklarını bildirdi.
Babacan ve beraberindeki heyet, resmi ziyaret için gittikleri Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki temaslarına başladı. Babacan, ilk olarak Pakistan Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi ile bir araya geldi.
Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Babacan, Afganistan ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye’nin ev sahipliğinde mayıs ayında müsteşarlar düzeyinde çalışma grubu toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi. Babacan, haziranda da üç ülkenin cumhurbaşkanlarının katılımıyla Türkiye’de zirve toplanmasının planlandığını kaydetti.
Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi de Türkiye ile Pakistan arasında hem ikili ilişkiler, hem uluslararası sorunlara bakışta görüş birliği bulunduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ikili ve stratejik ilişkileri artırmayı konuştuklarını ifade eden Kureyşi, Türkiye’nin Keşmir konusundaki desteğine teşekkür ederek, Pakistan’ın da Kıbrıs konusunda Türkiye’ye verdiği desteği sürdüreceğini söyledi. Kureyşi, Türkiye’nin Afganistan ile Pakistan arasındaki görüşmelerde çok önemli rol oynadığı sözlerine ekledi.
Zerdari ile de görüştü
Babacan, daha sonra Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref tarafından, Rawalpindi’de bulunan cumhurbaşkanlığı ofisinde kabul edildi. Babacan ile Müşerref arasındaki görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü.
Babacan, Türk Büyükelçiliğinde verilecek yemeğe katıldıktan sonra, geçen yıl hayatını kaybeden eski Pakistan başbakanlarından Benazir Butto’nun eşi, Pakistan Halk Partisi eş başkanı Asıf Ali Zerdari ve Pakistan Başbakanı Mahdum Seyid Yusuf Rıza Gilani ile bir araya geldi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Senin tutumun daha vahim’

SONRAKİ HABER

Değişiklik tam bir hayal kırıklığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa