20 Nisan 2008 00:00

Rehn: Görüşmeler gecikmeden başlamalı

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanlığına Dimitri Hristofyas’ın seçilmesinin...

Paylaş

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanlığına Dimitri Hristofyas’ın seçilmesinin, Kıbrıs sorunundaki uzun süreli kilitlenmenin üstesinden gelinmesi için bir fırsat olduğunu belirterek, “Komisyon, ilgili tüm tarafları bu şansı değerlendirmeleri ve Birleşmiş Milletler nezaretindeki görüşmelere gecikmeden başlamaları için güçlü bir şekilde teşvik etmektedir” dedi.
Avrupa Parlamentosunun Rum Üyelerinden Marios Matsakis’in, verdiği soru önergesine yanıt veren Olli Rehn, “Hristofyas’ın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Başkanı seçilmesi Kıbrıs konusunda uzun süreden bu yana devam eden kilitlenmenin üstesinden gelinmesi için bir fırsat sağlamaktadır. Komisyon, ilgili tüm tarafları, bu şansı değerlendirmeleri ve Birleşmiş Milletler nezaretindeki görüşmelere gecikmeden başlamaları için güçlü bir şekilde teşvik etmektedir” dedi. Olli Rehn ayrıca AB Komisyonu’nun anlaşmazlığın kapsamlı bir çözüme ulaşması yolundaki tüm çabaları da güçlü bir şekilde destekleyeceğini bildirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Erdoğan yine Baykal’ı eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...