20 Nisan 2008 00:00

YÖRSAN işçisine destek sürüyor Hasankeyf’e sahip çıktı

Sendikalaştıkları için işten atılan YÖRSAN işçilerinin direnişi 137. gününü doldururken, işçilere destek eylemleri de artarak devam ediyor.

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan YÖRSAN işçilerinin direnişi 137. gününü doldururken, işçilere destek eylemleri de artarak devam ediyor. ‘YÖRSAN yersen’ insiyatifi ve İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Taksim tramvay durağından Galatasaray Postanesi önüne yürüyerek işçilere destek için topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdiler. YÖRSAN işçilerinin ve Tek Gıda-İş üyelerinin de katıldığı eyleme sendikalaştıkları için işten atılan Arçelik ve Cerrahpaşa Hastanesi işçileri de destek verdi. İnsiyatif üyeleri Taksim tramvay durağında polis barikatıyla karşılaştı. Daha sonra çevik kuvvet çemberi ile birlikte postane önüne kadar yürüyen işçiler, “YÖRSAN tüketme işçi hakkı yeme” sloganlarıyla herkesi YÖRSAN ürünlerini boykot etmeye çağırdı.
Direniş sürecek
Galatasaray Postanesi önünde yapılan açıklamada konuşan Tek Gıda-İş Marmara ve Trakya Bölge Şubesi Teşkilatlandırma Sekreteri Göksel Şengün, işçilerin Anayasal haklarını kullandıkları için işten atıldıklarını söyledi. YÖRSAN, Çapa ve Arçelik gibi bir çok işyerinde aynı senaryonun uygulandığını belirten Şengün, işverenlerin işyerinde örgütlülüğün olmasından korktuğunu belirtti. YÖRSAN patronunun “Can güvenliğim yok” diyerek Tek Gıda-İş ve işçiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Şengün, “O bize dava açıyor, polise şikayet ediyor, biz de onu halka, duyarlı insanlara şikayet ediyoruz” diyerek halkın YÖRSAN ürünlerini boykot etmesini istedi.
Eylemde konuşan YÖRSAN işçisi Gökhan Yıldız da patronun baskılarına, güvencesizlik ve düşük ücret dayatmasına karşı örgütlendiklerini belirtti. “Biz işimizin, aşımızın ve geleceğimizin mücadelesini veriyoruz. Yılmadık 137 gündür direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz” diyen Yıldız, YÖRSAN işçilerinin sendikalı olarak fabrikaya geri dönene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi. Arçelik işçisi Sedat Kandil sendika hakkından vazgeçmeyeceklerini ve kazanana kadar direnişlerinin süreceğini ifade etti.
Eylemde ‘YÖRSAN Yersen’ insiyatifi adına konuşan Cem Göl ise ekmek derdinde olan ve bu yüzden örgütlenen işçilere yönelik patron zulmünün bir çok yerde devam ettiğini belirtti. ‘YÖRSAN Yersen’ insiyatifinin YÖRSAN ürünlerine yönelik başlattığı boykotun ardından işçilere destek olmak için on bini aşkın imza topladıklarını söyleyen Göl, herkesi boykota destek vermeye çağırdı. Açıklamanın ardından toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na postalandı.(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencileri Hasankeyf’e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Kürt Enstitüsü 16. yılını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa