20 Nisan 2008 00:00

Sınırda askeri hareketlilik arttı

Baharın gelmesiyle birlikte operasyonlar da hız kazandı.

Paylaş

Baharın gelmesiyle birlikte operasyonlar da hız kazandı. Bingöl, Tunceli ve Şırnak illerinin ardından Hakkari’de de güvenlik güçleri operasyon başlattı.İran ve Irak sınır boyundaki askeri hareketliliğin hız kazandığı bildirildi.
Ortak operasyon iddiası
Kayseri, Bolu, Edirne ve değişik illerden gelen ve özellikle rütbelilerden oluşan askeri birliklerin sınır boylarında konumlandırıldığı öne sürüldü.İran sınırındaki Esendere’ye bağlı Ovaiçi, Güvenli, Perihan, ve Dilezi karakolları ve Esendere Sınır Taburu’nun yapılan sevkıyatlarla güçlendirildiği, gece ve gündüz nokta operasyonları yaptıkları öğrenildi. İran ve Türkiye arasındaki askeri işbirliği çerçevesinde zaman zaman ortak operasyon gerçekleştirildiği de iddia edildi.
Öte yandan Bingöl’ün Genç İlçesi’ne bağlı Yazıkonağı (Kawar) Köyü kırsalında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK güçleri arasında çatışma çıktığı öne sürüldü.Çıkan çatışmada yaralandığı iddia edilen bir uzman çavuşun, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Söz konusu bölgedeki operasyonun ise hava destekli devam ettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Eğitimciler haklarından vazgeçmiyor

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencileri Hasankeyf’e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...