20 Nisan 2008 00:00

Uluslararası Sendikal konferansın hazırlıkları başladı

Uluslararası Sendikal Konferans’ın İzmir’deki ilk hazırlık toplantısı önceki akşam Büro Emekçileri Sendikası’nda yapıldı. “Bir Araya Gelmemizin Zamanıdır” başlığı ile...

Paylaş

Uluslararası Sendikal Konferans’ın İzmir’deki ilk hazırlık toplantısı önceki akşam Büro Emekçileri Sendikası’nda yapıldı. “Bir Araya Gelmemizin Zamanıdır” başlığı ile, 23-25 Mayıs 2008 tarihleri arasında Gönen’de yapılacak olan Dördüncü Uluslararası Sendikal Konferans’a, Almanya, Avusturya, Benin, Burkina Faso, Ekvador, Fransa, Irak, İngiltere’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden sendikacı katılacak. Dünyanın bir çok ülkesinde benzer sorunları yaşayan sendikacıların yüz yüze gelerek deneyim aktarımları yaparak sendikal mücadelenin geleceğini tartışacak.
BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, uluslararası tekellere karşı değişik ülkelerde tek tek verilen mücadeleleri uluslar arası tecrübe ve ilişkilerle birleştiren ve bu temelde saldırılara karşı ortak bir mücadele anlayışının temellerini atan bir konferansı örgütlemeyi hedeflediklerini belirtti. 16 ülkeden değişik düzeyde katılımcıların olacağını belirten Sağlam, İzmir’de geniş bir tanıtım örgütlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Genel-İş 4 No’lu Şube Başkanı Erkan Karaca, sendikaların deneyimlerinin yükseltileceği ve yeni bir mücadeleci sendikal platformun oluşmasına katkı sağlayacağını düşündükleri konferansın çağrıcıları arasında olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Karaca, “Yerel platformun güçlendirilmesini, birlikte örgütlenme ve mücadele edilmesinin ilk aşaması olarak kabul ediyoruz. Konferansta alınan kararları yerellerde hızlı bir şekilde işyerlerinden başlayarak hayata geçirmek görevimiz olacak” dedi. Eğitim Sen 2 No’lu Şube Sekreteri Mehmet Ali Tunç da, yaşanan sendikal krizden çıkma anlamında konferansı önemsediklerini belirterek, sadece ülkemizde değil, dünyada da sendikal mücadele boyutuyla bir geriye gidiş var. Konferansın yeniden fiili ve meşru boyutta mücadeleyi örme anlamında büyük katkı sağlayacağını ve özellikle dışarıdan gelecek sendikalardan etkileşim yaşayacağımız ortada” dedi. İlk toplantıya katılan sendikalar: BES, Eğitim-Sen 2, 4, 5, 6 No’lu Şubeler, Genel İş 3 ve 4 No’lu Şube, Lastik-İş, Kültür-Sen, SES, Yapı-Yol Sen. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tecavüz mağduru kadının feryadı: Dirime sahip çıkın

SONRAKİ HABER

SSGSS’ye karşı 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...