20 Nisan 2008 00:00

Tecavüz mağduru kadının feryadı: Dirime sahip çıkın

İzmir’in bir ilçesinde 5 ay önce mandalina bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışırken H.A. tarafından tecavüze uğradığını iddia eden R.A, ailesinden ve tecavüzcüsünden ölüm tehdidi aldığını belirterek, İHD İzmir Şubesi’ne başvurdu

Paylaş

İzmir’in bir ilçesinde 5 ay önce mandalina bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışırken H.A. tarafından tecavüze uğradığını iddia eden R.A, ailesinden ve tecavüzcüsünden ölüm tehdidi aldığını belirterek, İHD İzmir Şubesi’ne başvurdu.
İHD’den, “Ölmeden bana sahip çıkın” diye feryat ederek yardım isteyen R.A, can güvenliğinin olmadığını söyledi. R.A, 5 ay önce mevsimlik işçi olarak çalıştığı ilçede, kendisine arkadaşlık teklif eden H.A’nın (23) teklifini reddedince kendisini sürekli taciz ettiğini öne sürdü. R.A, hasta olduğu bir gün otobüste yatarken, “Birden kapının açıldığını hissettim ve uyandım. H.A’nın içeri girdiğini görünce ‘burada ne arıyorsun’ dedim. O da bana ‘niye benim teklifimi kabul etmiyorsun’ dedi ve bana tecavüz etti” diyerek yaşadıklarını anlattı.
Tehdit etti
Daha sonra olayın şokunu bir türlü üzerinden atamayan R.A., olayı korkudan kimseye anlatamadığını, sadece beraber çalıştığı bir arkadaşına anlattığını söyledi. Bir süre sonra H.A. ile konuşarak evlenmeleri gerektiğinden bahsettiğini ifade eden R.A., H.A.’nın kendisine “Ben herkesle yatıyorum, herkesle mi evlenmem lazım? Sen teklifimi kabul etseydin bu olmayacaktı” cevabını verdiğini dile getirdi. Bir ay sonra hamile olduğunu öğrendiğinde H.A.’yı arayarak durumu anlattığını belirten R.A., “Ama o çocuğun kendisinden olmadığını, yalan söylediğimi ve ilk günden hamile kalınmayacağını belirtti. Akşam olunca beni tekrar aradı ve ‘Sen bunlarla beni kandıramazsın. Ağabeyine, babana ve ailene anlatırım’ diye tehdit etti. Ben de aileme söyler diye korktum ve hemen arkadaşımı arayıp çocuğu aldırmak istediğimi söyledim” dedi.
Ailemin beni öldüreceğinden korktum
Konak’ta bir hastaneye gittiğini ve doktorun narkoz yapmadan çocuğu aldıracağını söylemesi üzerine korktuğunu belirten R.A., “Korktuğum için vazgeçtim ve daha sonra özel bir kliniğe gittim. Çocuğun 3,5 aylık olduğunu ve alınamayacağını söylediler. Karnım büyümeye başladı. 4,5 ay olunca H.A. beni aradı ve ‘aldıralım’ dedi. İzmir’de özel bir hastaneye H.A, abisi ve ben gittik. Muayene oldum ve çocuğun 4,5 aylık olduğunu söylediler. Ben de tehlikeli olduğu için ve bebek büyük olduğu için korktum ve cesaret edemedim. Hastaneden ayrıldım” diye konuştu. Ailesi duyacak diye korkuya kapıldığını belirten R.A. evden kaçtığını söyledi. R.A. “Evden kaçınca annem beni aradı. Ben de her şeyi anlattım. Ama çok korkuyordum. Evi aradım ve ağabeyim bana ‘eve gel hiçbir şey yapmayacağız’ dedi. Akşam yengem aradı ve ‘sakın gelme seni öldürecekler’ diye beni uyardı” diyerek yaşadıklarını anlattı.
İHD’ye başvurdu
Daha sonra bulunduğu ilçenin Jandarma Karakolu’na başvurup H.A. ve abisi hakkında şikayetçi olduğunu dile getiren R.A, H.A’nın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasıyla daha da fazla korkmaya başladığını söyledi. 2 hafta saklandıktan sonra İHD İzmir Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulunduğunu ifade eden R.A, başvurunun ardından İHD yetkililerinin gerekli yasal işlemleri başlatmasıyla güvenli bir yere yerleştirildi. (İzmir/DİHA)
Fatma Koçak / Abdurrahman Gök
ÖNCEKİ HABER

Pippa Bacca toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Uluslararası Sendikal konferansın hazırlıkları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...