20 Nisan 2008 00:00

Adaletsizlik şiddet doğuruyor

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı ile Türkiye Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği Şiddete Karşı Düşünce Ortamı Sempozyumu başladı

Paylaş

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı ile Türkiye Gençlik Federasyonu’nun düzenlediği Şiddete Karşı Düşünce Ortamı Sempozyumu başladı.
Sempozyumun açılış konuşmalarında şiddetin Türkiye ve dünyada olağan görüldüğüne dikkat çekilerek toplumun farklı kesimlerinin şiddete karşı ortak mücadele etmesi gerektiği vurgulandı. Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı Genel Yönetmeni Gürhan Fişek, insanlar arasında uçurumların artmasının şiddeti tetiklediğini kaydetti. Fişek, “küreselleşme insan özürlüdür ve sadece parayı görür” dedi.
Ankara Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Türkay ise şiddetin korunduğunu belirtti. Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer de şiddetin adaletsizliğin ve haksızlığının olduğu yerlerde olduğunu belirterek “Yoksuluk ile zenginliğin, varlık ile yokluğun, barış ile savaşın birarada olduğu, tek tipliliğin dayatıldığı yerde fiziksel olmasa da şiddet vardır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hekimler: İktidarın arka bahçesi olmayacağız

SONRAKİ HABER

Ankara’da öğrenci düşmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...