20 Nisan 2008 00:00

ÖZGÜRLÜK

TCK 301 tartışmaları, kavgaları, uygulamaları, şarkıları, ödülleri, yarışmaları, atışmaları, sponsorlukları, taraftarları, taraftarlarının taraftarları, savcıları, yargıçları, hukuku, anayasal dayanağı, siyasi sonuçları, ideolojik içeriği, başka ülkelerdeki benzerleri, benzemezlikleri, AB içindeki destekçileri, ABD içindeki bıyık altıdan gülümseyenleri…yetti artık, kabak tadı verdiniz!

Paylaş

TCK 301 tartışmaları, kavgaları, uygulamaları, şarkıları, ödülleri, yarışmaları, atışmaları, sponsorlukları, taraftarları, taraftarlarının taraftarları, savcıları, yargıçları, hukuku, anayasal dayanağı, siyasi sonuçları, ideolojik içeriği, başka ülkelerdeki benzerleri, benzemezlikleri, AB içindeki destekçileri, ABD içindeki bıyık altıdan gülümseyenleri…yetti artık, kabak tadı verdiniz!
Sözüm CHP, DSP ve MHP milletvekillerine değil; çünkü onlar çoktandır demokrasiden hoşlanmıyorlar, demokrasiyi laiklik ve cumhuriyetin bekası bakımından tehlike olarak algılıyorlar: Antidemokratik söylemlerin ve davranışların odağı oldular.
Sözüm siz AKP milletvekillerine: Çünkü sizler demokrasiyi benimsermişsiniz gibi yapıyorsunuz; tutturmuşsunuz türküyü, ‘ben demokrasiye demokrasi demem, demokrasi benim olmayınca’, partinizi kapatmaya görsünler, herkesi demokrasiye çağırıyorsunuz. Bizim ağzımızı 301 ile kapatıyorlar, arkanızı dönüyorsunuz, demokrasi sözü etmez oluyorsunuz. Ne sizin partiniz kapatılsın, ne bizim ağzımız. Sizler milletvekillerisiniz, 301’in etrafında kıvırtmaktan vazgeçin, haydi biraz yürek, biraz bilgi, biraz istek, oylarınızla kaldırın şu 301’i. Yiğit olun, Kasımpaşalı olun, sizi ilgilendirmeyen durumlarda da azcık demokrat olun.
Bilgi bizden, yürek halktan, size istemek ya da kıvırtmak kalıyor.
Partinizi kapatmak, kapattırmak istiyorlar: Kıvırtırken mücadele edemezsiniz. Hem kıvırtır hem mücadele sesleri çıkartmaya çalışırsanız alem bıyık burkar. Kulaklarınıza küpe olsun, kıvırtırken neyi mırıldanırsanız, partinizi kapatmak isteyenler de aynı şeyleri suratlarınıza haykıracaklardır. ‘Hayranı olduğunuz AB’de de parti kapatma var’ diyecekler, ‘laiklik, cumhuriyet gibi değerlerimizi size yedirtmeyiz’ diyecekler, ‘şimdi demokrasinin sırası değil’ diyecekler, siz ne söylüyorsanız aynını tekrarlayacaklardır.
301’deki sözcüklerle oynayarak hayırlı iş yaptığınızı sanıp hayırlı uykulara dalmayın. ‘Türklük’ yerine ‘Türk milleti’ derseniz ne yapmış olursunuz? Söyleyeyim, günaha girersiniz. Çünkü ‘Türklük’ etnik kökeni, soyu ifade ediyor. Yani biyolojik olarak var olanı tanımlıyor. Ona hakaret edince var olan bir şeye hakaret etmiş olursunuz. ‘Türk Milleti’ ise bir toplumsal kurgudur; biyolojik olarak var olanı ifade etmiyor. Ona hakaret ederseniz bir toplumsal kurguya hakaret etmiş olursunuz. Var olanı değil de varsayım üzerine kurulu toplumsal kurguya hakaret edeni cezalandırmaya kalkarsanız günaha girersiniz. Bunun niye günah olduğunu din bilginlerinize sorun, kulaklarınıza fısıldayacaklardır.
Soruşturma için Cumhurbaşkanı’nın onayı aransın diyorsunuz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı, BM Genel Sekreteri, AB bilmem nesi, NATO Genel Komutanı, kim olursa olsun, benim anam değil, babam değil, vasim değil, bir şeyim değil niye beni cezalandırmaya başlayalım mı, başlamayalım mı ona sorulsun ki? Bari her soruşturma için referanduma gidin ya da bir TV eğlence programını özelleştirin, o programa telefonla katılanlar her soruşturmayı ayrı ayrı oylasınlar. Böylece hem halkın kendi kurduğu jüri uygulamasını keşfetmiş olursununuz, hem telefon şirketlerine para kazandırırsınız.
Ne sizin partiniz ne bizim ağzımız kapatılsın.
Kıvırtmayın,
biraz demokrat olun,
kaldırın şu 301’i!
Yücel Sayman
ÖNCEKİ HABER

İzmir kitap fuarı açıldı

SONRAKİ HABER

Hekimler: İktidarın arka bahçesi olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...