20 Nisan 2008 00:00

İzmir kitap fuarı açıldı

Teması “Ege’de Şiir” olarak belirlenen İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nın açılışı dün gerçekleştirildi

Paylaş

Teması “Ege’de Şiir” olarak belirlenen İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nın açılışı dün gerçekleştirildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kitap fuarının kentteki kültürel gelişimin önünü açtığını belirterek, “Özellikle son yıllarda kitap okuma alışkanlığı yerini televizyon karşısında geçirilen boş zamanlara bıraktı. İzmir Kitap Fuarı, İzmir’de düzenlenen 35’ten fazla fuar içinde bana en fazla haz veren fuar. Çünkü bu fuarın hamurunda insanlık var” diye konuştu.
Onur konuğu Arif Damar
TÜYAP Başkanı Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Yöneticisi Kenan Kocatürk, Doğan Hızlan, TYS Başkanı Enver Ercan ve Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın da birer konuşma yaptığı açılışta Şair Arif Damar, fuarın onur konuğu olmaktan şeref duyduğunu söyledi. “Faşist olmak için cehalet yeter, demokrat olmak kültür ister” diyen Damar, ilk şiirinin 1940’ta yayınlandığını ancak 53 yıl sonra “ben şairim” diyebildiğini belirtti.
Konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelesi Aziz Kocaoğlu, Arif Damar ve diğer katılımcı sanatçılar tarafından birlikte kesildi. Toplam 280 yayınevinin katılımcı olduğu fuarda 139 etkinlik gerçekleşecek ve bu etkinliklere yaklaşık 500 konuşmacı katılacak. Fuar, 27 Nisan tarihine kadar Fuar 1 No’lu holde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Trafik kazalarının son bulmasını istediler

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...