20 Nisan 2008 00:00

Trafik kazalarının son bulmasını istediler

16 Nisan Çarşamba günü okuldan çıkıp evine giderken bir aracın altında kalarak ölen 2 sınıf öğrencisi Enes’in ölmesi üzerine okul önünde protesto eylemi yapıldı

Paylaş

16 Nisan Çarşamba günü okuldan çıkıp evine giderken bir aracın altında kalarak ölen 2 sınıf öğrencisi Enes’in ölmesi üzerine okul önünde protesto eylemi yapıldı. Yaşanan ölümlü trafik kazasını protesto etmek için Elele Kadın Dayanışma Derneği önceki gün bine yakın veli ve öğrenci ile Hürriyet Mahallesi başına kadar yürüyüş düzenledi.
Hürriyet Mahallesi, Doktor Cemil Bengü Caddesi’nde gerçekleşen kazanın ilk olmadığını belirten veliler ve öğrenciler, ‘Başka anneler ağlamasın’, ‘Trafik terörüne son’, ‘Başka Enesler ölmesin’, ‘Bugün Enes yarın sıra kimde’ sloganları atıp dövizler taşıdılar.
Yürüyüş sonunda basın açıklamasını okuyan Elele Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fikriye Şekeroğlu, son yıllarda mahallenin en büyük caddesi olan Dr. Cemil Bengü Caddesi’nde ölümlerin kol gezdiğini belirterek, “Mega kent İstanbul’un göbeğinde bulunan mahallemizin bir köyden ne farkı var” diye sordu. Şekeroğlu, “Her yerel seçim öncesi kapımızı çalan belediye, çocuklarımızın ölümüne sessiz kalıyor. Başta Kağıthane Belediyesi olmak üzere, mülkü amirler gerekli önlemleri almalı. Biz Enes’in kardeşleri ve anneleri olarak gereğinin derhal yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Mahalleli basın metninin okunmasından sonra protesto eylemini sona erdirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMD’de ilk kez kadın başkan

SONRAKİ HABER

İzmir kitap fuarı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa