21 Nisan 2008 00:00

Kara Eylül’de Alman parmağı

Almanya’nın önde gelen dergilerinden Focus, 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli oyunculara yönelik saldırıyı Alman istihbaratının düzenlediğini iddia etti.

Paylaş

Almanya’nın önde gelen dergilerinden Focus, 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli oyunculara yönelik saldırıyı Alman istihbaratının düzenlediğini iddia etti. Derginin haberine göre 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli sporculara yönelik suikastı düzenleyenler arasında, Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı adına çalışan bir ajan da bulunuyordu.
Focus’un , Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Emniyet Dairesi ve Federal Başsavcılığı’nın gizli belgelerine dayanarak verdiği haberde, Alman ajanın Filistin Kurtuluş Örgütü’nün eski güvenlik şefi Atef Bseiso olduğu öne sürüldü. İddialara göre Bseiso, yıllarca Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’na Filistin gerilla gruplarının yapıları ve planları hakkında istihbarat sağlamış. Bseiso, 1992’nin Haziran ayında Paris’te öldürülmüş ve Fransız Hakim Jean Luis Brugiere cinayette İsrail gizli servisi Mossad’ın parmağı olduğu sonucuna varmıştı.
Bseiso’nun öldürülmeden 3 gün önce Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın Başkanı Klaus Grünewald ile buluştuğunu yazan Focus dergisi, bu buluşmada Bseiso’nun “Abu Nidal” adlı örgütün Almanya’daki silah deposuyla ilgili Grünewald’a bilgi verdiğini, ancak bu istihbaratların doğru çıkmadığını öne sürdü.
1972 yılında olimpiyatlarda “Kara Eylül” adlı Filistinli grubunun gerçekleştirdiği suikastta 11 İsrailli sporcunun yanı sıra bir Alman polis hayatını kaybetmiş, 5 Filistinli de ölü ele geçirilmişti.
Gazze’de 4 Filistinli öldürüldü
İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları ise devam ediyor. Dün akşam Gazze Şeridi’nde düzenlenen hava saldırısında 4 Filistinlinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusu, hava taarruzunu doğrularken ordu sözcüsü, “İsrail’e roket saldırısı için hazırlık yapan bir grup silahlı adamın” hedef alındığını iddia etti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Krizin sorumlusu küreselleşme

SONRAKİ HABER

Sadr: İşgalciyi evinizden kovun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...