21 Nisan 2008 00:00

Fenerbahçe’ye derbi öncesi moral

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra geçen hafta Ankaraspor’a puan kaptıran Fenerbahçe, ligin 31. Haftasında oynadığı Denizlispor’u farklı mağlup ederek, önümüzdeki hafta oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde moral depoladı.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra geçen hafta Ankaraspor’a puan kaptıran Fenerbahçe, ligin 31. Haftasında oynadığı Denizlispor’u farklı mağlup ederek, önümüzdeki hafta oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde moral depoladı. Geçtiğimiz hafta Ankaraspor’a puan kaptırarak liderliği tehlikeye atan Fenerbahçe, son iki sezonda önemli kayıplar verdiği Denizlispor’u 4-1’lik net skorla geçti.
Maçın ilk tehlikesinde Denizlispor kalecisi Süleyman’ın ıskaladığı topu önünde bulan Kezman, boş kaleyi tutturamayarak önemli bir gol pozisyonunu harcadı. 19. Dakikada da savunmanın arasından Alex’in kafa ile çıkarttığı topta kaleci Süleyman ile karşı karşıya kalan ve önemli bir pozisyonu daha kaçıran Kezman, 21. Dakikada Colin Kazım’ın pasında yaptığı şık vuruşla takımını öne geçirdi.
Beraberlik için çabalayan Denizlispor, Güray ile girdiği pozisyonu değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya daha da istekli başlayan Fenerbahçe 59. dakikada ikinci yarının etkili ismi Uğur Boral’ın asistiyle Deivid farkı 2’ye çıkardı. Maçın kalanında Aurelio ve Semih’in değerlendiremediği pozisyonların ardından, 76. Dakikada da Murat Karakoç’in ters vuruşuyla kendi kalesine attığı gol Fenerbahçe’yi 3-0 öne geçirdi. Denizlispor 89. dakikada Güray ile bir gol bulurken, skoru uzatma anlarında Semih’in golü belirledi 4-1’lik skorla son 7 haftada 6. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 70’e çıkararak Süper Lig’in 31. haftasını da zirvede kapattı.
“Futbol sahada kazanılır”
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Denizlispor karşısında iyi mücadele sonunda galibiyete ulaştıklarını belirterek, ‘’Yararlanamadığımız pozisyonları atsaydık skor daha farklı olurdu’’ dedi. Maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili olarak da “‘Her şey bu maçta elbetteki çözülmeyecek. Oynamamız gereken 2’şer maç daha olacak” diye konuştu. Galatasaray’ın teknik direktörsüz karşılarına çıkacak olmasının kendileri için bir avantaj olup olmayacağı sorulan Zico, şöyle konuştu “Takımın başında ona yön verecek kişiler olacaktır. Daha önceki futbol hayatımda gördüm ki, teknik direktörsüz çıkan takımlar yendiler veya yenildiler, başarılı oldular. Takımın başında çıkacak kişiye de saygı göstermeliyiz. Futbol saha içinde kazanılır” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yanal: ‘Hedefe uygun futbolcular alacağız’

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa