21 Nisan 2008 00:00

Kürt sanatçılar Diyarbakır’da yürüdü

Diyarbakır’da bir araya gelen Kürt sanatçıları, AKP’nin Kürtlere karşı yürüttüğü inkarcı politikaları protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi

Paylaş

Diyarbakır’da bir araya gelen Kürt sanatçıları, AKP’nin Kürtlere karşı yürüttüğü inkarcı politikaları protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.
Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Kürt sanatçılar, erbane eşliğinde sık sık “edî bese” sloganları atarak Koşuyolu Parkı’na kadar yürüdüler. 33 Kürt kültür ve sanat kurumunun destek verdiği yürüyüşte, “Sanat bir özgürlük eylemidir”, “Bre me roja me, dilê me, gelê me, rengê me hunera me ya” pankartları taşındı. Geleneksel kıyafetleriyle dikkat çeken Kürt sanatçılar, Koşuyolu’nda yaptıkları basın açıklamasıyla AKP’nin Kürt politikasını protesto ettiler. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile alt kademe belediye başkanlarının da destek verdiği eylemde, bir kez daha barış talebi dile getirilerek Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesi için bir dizi mesaj verildi. Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen sanatçılar, basın açıklaması öncesinde dans gösterisi yapıp şarkılar da söylediler. Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında, AKP’nin inkarcı anlayışına son vermesi gerektiğine dikkat çekildi. Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan açıklamayı MKM adına okuyan Melek Tekçe, “Devletin yok sayma politikası AKP iktidarında da sürmüştür” dedi. Tekçe, “Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulmasının, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümünün sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca Kürt kültürünün ve dilinin geliştirilmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Devam eden sınır içi ve sınır dışı operasyonların durdurularak çatışmaların sol bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından yüzlerce kişi 12 Eylül 2006 yılında 11 kişinin ölümüne sebep olan Koşuyolu patlamasının yaşandığı yere karanfiller bıraktı ve daha sonra sessiz bir şekilde eylemlerini sonlandırdılar. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

301 değişikliği yetersiz bulundu

SONRAKİ HABER

Büyükşehir 2007 faaliyet raporu onaylandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...