21 Nisan 2008 00:00

İşçilerin talebi barış ve güvenli gelecek

DİSK/Genel-İş Adana şubelerinde örgütlü belediye işçileri, 1 Mayıs öncesi yaptıkları toplantılarda başlıca taleplerinin, SSGSS’ye karşı mücadele ve ülkede yaşanan savaş ortamının son bularak Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi olduğunu dile getirdiler

Paylaş

DİSK/Genel-İş Adana şubelerinde örgütlü belediye işçileri, 1 Mayıs öncesi yaptıkları toplantılarda başlıca taleplerinin, SSGSS’ye karşı mücadele ve ülkede yaşanan savaş ortamının son bularak Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi olduğunu dile getirdiler. Genel-İş Adana 2 No’lu İşyeri Temsilcisi Mazlum Ay, 2008 1 Mayıs’ının çok önemli olduğunu belirterek, işçilere yönelik saldırıların arttığı dönemde gerçekleşecek güçlü bir 1 Mayıs’ın hem emekçilere moral olacağını, hem de saldırı yasalarını hazırlayan hükümete önemli bir cevap olacağını ifade etti. 1 Mayıs’ın diğer yıllara göre daha görkemli geçmesi için ellerinden gelinin daha fazlasını yapmaya çalıştıklarını aktaran Seyhan Belediyesi İşyeri Temsilcisi Yaşar Seyfioğlu, SSGSS ile insanların ancak mezarda emekli olacağını belirterek, tüm bu yasadan olumsuz etkilenecek her kesimin 1 Mayıs alanlarına taşınması gerektiğini vurguladı.
İşçilerin bedeller ödeyerek kazandıkları hakların savunulması için 1 Mayıs’ta işçilerin cevap vereceğini söyleyen İşyeri Temsilcisi Enver Taşkın ise bunu sadece alanlarda dillendirmenin yetmeyeceğini, mücadelenin yaşamın her alanında sürmesi gerektiğini vurguluyor. Kürt sorununun silahlarla çözülmeye çalışılmasının, emekçilerin haklarına yönelik saldırılar karşısında birleşmesine engel olduğunu söyleyen Taşkın, Kürt sorununun barışçıl yönetmelerle çözülmesinin işçilerin birliği açısından önemini dile getiriyor. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Kıraçlı işçiler 1 Mayıs’ı tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa