21 Nisan 2008 00:00

10 yıldır çalışmak için bekliyorlar

1998 yılında Mersin İdman Yurdu’na 65 milyar bağış yaparak çalışmaya başlayan 138 Nolu Yeni Bulvar Kooperatifi esnafı daha sonra çalışmalarına izin verilmemesi nedeniyle 10 yıldır çalışmak için bekliyor.

Paylaş

1998 yılında Mersin İdman Yurdu’na 65 milyar bağış yaparak çalışmaya başlayan 138 Nolu Yeni Bulvar Kooperatifi esnafı daha sonra çalışmalarına izin verilmemesi nedeniyle 10 yıldır çalışmak için bekliyor. Çalışamadıkları için mağdur duruma düşen Yeni Bulvar Kooperatifi esnafı artık seslerinin duyulmasını ve çalışmalarına izin verilmesini istiyor.
Portakal mahallesi 2. Çevre Yolu üzerindeki boş bir arsada bekleyen ve çürümeye yüz tutan minibüsler için her sene yaklaşık 600 YTL sigorta, muayene, egzoz pulu parası veren kooperatif esnafı bu durumdan Mersin yöneticilerini sorumlu tutuyor. Halen davaları süren kooperatif esnafı mahkemenin sonuçlanmasını ve bir an önce çalışmaya başlamayı istiyor.
163 araç burada çürüyor
1998 yılında Mersin İdman Yurduna 65 milyar bağış yaptıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yetki belgesini imzaladığını ifade eden 138 No’lu Yeni Bulvar Koop Yönetim Kurulu Üyesi Erol Karakaya, “Tırmıl Sanayi Sitesi’nden Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’ne kadar olan hattı bize verdiler. Burada taksi dolmuş olarak çalışmaya başladık. Daha sonra Adana Bölge İdare Mahkemesinde hakkımızda dava açıldığını öğrendik. Gerekçe olarak taksilerin dolmuşçuluk yapılamayacağı gösterilmişti. Bunun üzerine biz de minibüs aldık. Ancak daha sonra Belediye Encümeni tarafından yeni bir karar alınarak o güzergahta yeni bir hatta ihtiyaç olmadığı kararı alındı. Bu karar bizi zor duruma düşürdü” dedi. 2006 yılında Mersin İdare Mahkemesine çalışmak için yeniden dava açtıklarını belirten Karakaya, “Dava açtık çalışmak için. Mahkeme ara karar verdi ve ruhsat istedi. 120 aracın ruhsatını verdik. Duruşmada keşif ya da karar çıkar dendi ama ne keşif çıktı ne de karar. 163 araç burada çalışmayı bekliyor. Arabalar çürüyor burada. Her araba için yılda 600 YTL sigorta, muayene, egzoz pulu parası veriyoruz. 2 yıldır araç başı 1200 YTL para ödedik. Cebimize giren 5 kuruş para yok. Yetkililer sesimiz duysun artık” diye konuşarak sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
Huzurumuz kalmadı
1998 yılında araç başına 325 YTL bağış yaptıklarını ifade eden Karakaya, “O zaman bu parayla bir ev alınabilirdi. Şuan evler 80 milyar lira. 16 trilyon para yatıyor burada. Kimse düşünmüyor bunu. Kimi altınını bozdurdu, kredi çekti, borç aldı bu parayı ödeyebilmek için. Ama çalışmamıza izin verilmeyince herkes mağdur oldu” sözleriyle zor durumda olduklarını ifade etti. Çalışmak istedikleri güzergahta sadece belediyeye ait halk otobüslerinin çalıştığını söyleyen Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim istediğimiz hatta belediye otobüsleri dışında hiçbir toplu taşıma aracı çalışmıyor. O da belli saatlerde çalışıyor. Bu durum halkı da mağdur ediyor. Her istendiğinde araba bulunamıyor. İşine evine geç gidiyor insanlar.” Mersin İdare Mahkemesinde süren davanın kaç aydır temyize götürülmesini beklediklerini anlatan Karakaya, ancak bu güne kadar bir ilerleme olmadığını kaydetti. Perişan halde olduklarını söyleyen Karakaya, “Böyle hukuk böyle adalet olmaz. Notere keşif yaptırdık, mahkemeye götürdük ama mahkeme noter imzalı keşife de inanmadı. 25 muhtardan, 5 bin vatandaştan imza topladık. Üniversite öğrencileri geldi destek için. Ancak hiçbir ilerleme olmadı” diyerek tepkisini dile getirdi. Sadece çalışmak istediklerini dile getiren Karakaya, Mart ve nisan ayı içinde Büyükşehir Belediyesi önünde 2 eylem yaptıklarını anlattı. Arkadaşlarının Macit Özcan’la görüştüklerini belirten Karakaya, Özcan’ın da ‘mahkemeyi kazanın öyle gelin’ dediğini ifade etti. Huzurlarının kalmadığını vurgulayan Karakaya, “Ne olacağını bilmiyoruz. Sürekli kavga, tartışma oluyor evde. Bizimde çoluğumuz, çocuğumuz var. Eve ekmek götürmemiz lazım” diye konuşarak yeniden çalışmaya başlamak istediklerini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mücadeleyle değişen hayatlar

SONRAKİ HABER

Kendi televizyonumuza sahip çıkalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...