22 Nisan 2008 00:00

24 ülkeden 30 şair Şiiristanbul’da buluşuyor

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü (TTBE) ile Beyoğlu Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali Şiiristanbul, bugün Dolmabahçe Sarayı- Medhal Salonu’nda gerçekleşecek geceyle başlayacak.

Paylaş

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü (TTBE) ile Beyoğlu Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali Şiiristanbul, bugün Dolmabahçe Sarayı- Medhal Salonu’nda gerçekleşecek geceyle başlayacak. Yetkin Dikinciler ile Yeşim Koçak’ın sunuculuğunu yapacağı gecede Aynur Doğan, Özlem Taner, Murat Aydemir, Feryal Öney (Kardeş Türküler), Anastasya Tanya Eden sahne alacak.
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali Şiiristanbul Festivali’ne Vedat Türkali, Cevat Çapan, Ahmet Oktay gibi şiir ve edebiyatın önde gelen isimleri ile, Küçük İskender, Birhan Keskin, Orhan Alkaya, gibi isimler katılacak. 24 ülkeden 30 şair, şiir severleri biraraya getirecek olan festivalde, Ermenistan’dan Henrik Edoyan, Irak’tan Kürtçe’nin yaşayan en büyük şairi Şerko Bekes, Fransa’dan şair, filozof, oyun yazarı, tiyatro oyuncusu, şiir orkestrası şefi, felsefe ve estetik dallarında devlet doktorası sahibi Prof. Dr. Philippe Tancelin, kitapları Türkçeye de çevrilen İrlandalı şair Nuala Ni Dhomhnaill’e kadar dünyanın dört bir yanından festivale gelecek şairlere, halk şiiri geleneğinin temsilcileri Dengbej Ekremo ve Aşık Karani de eşlik edecek. Bu yıl, içeriğinin belirlenmesine PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, Adana “Özgür Pencere Edebiyat Sanat Derneği” gibi edebiyat kurumlarının da katkıda bulunduğu Şiiristanbul, geçen yıllarda olduğu gibi başta Beyoğlu olmak üzere İstanbul’un tarihi mekanlarında, sokaklarında ve meydanlarında şiir tutkunları ile buluşacak. Bu arada festival kapsamında verilen Sevda Ergin Şiir Ödülü’nü ise, ödül jürisi bu yıl yayınlanmış kitap ve dosya kategorilerinde vermeyi kararlaştırdı.
Yayınlanmış kitap dalında ödül Nur Saka’ya, dosya dalında Özcan Öztürk’e verilecek. Jüri ayrıca yayınlanmamış dosyasıyla Eylül Deniz’i “Jüri Özel ödülü”ne uygun gördü. Festival 27 Nisan’da Suada’daki kapanış seremonisi ve ödül töreniyle son bulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Ankara’da fotoğraf dolu günler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...