22 Nisan 2008 00:00

Karabük’te okumak

Akademik ve idari personelin ırkçı ve gerici temelde kadrolaşması, bu anlayışların işbirliği yapmışçasına öğrenci varlığının karşısında konumlanışı,

Paylaş

Akademik ve idari personelin ırkçı ve gerici temelde kadrolaşması, bu anlayışların işbirliği yapmışçasına öğrenci varlığının karşısında konumlanışı, üniversitelerin ticarethane benzeri kâr amaçlı yapılanmalara dönüştürülmesi, öğrenci etkinliklerinin bürokrasi kıskacında yok edilmesi üniversitemizin bilimsel ve düşünsel ilerlemeye yönelik misyonuna yapılan darbenin göstergeleridir.
Ülkücü gruplar, saldırgan bir tutum sergileyerek kendileri gibi düşünmeyenleri dayatmalarla ve kavgalarla sindirmeye çalışmaktadırlar.
Kürt kökenli olan arkadaşlarımıza potansiyel tehlike görülerek sözlü ve fiziksel tacize uğramaktadırlar.
Öğrencilerin yaşadığı en önemli sorunların biri de, ev kiralarının yüksekliğidir. Diğer bir sorun ise sosyal aktivitelerin azlığıdır. Ardından da ulaşım vb. sorunlar takip etmektedir.
Hepinizin bildiği gibi bir bölgedeki üniversite, o bölgeye sosyoekonomik ve kültürel açıdan bazı olumlu katkılar getirir. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin en önemli ekonomik katkısı, piyasaya yani esnafa sürekli sıcak para sağlamasıdır.
Yanı sıra farklı bölgelerden ve kimliklerden gelen arkadaşlarımız Karabük için kültürel anlamda her zaman bir renklilik ve zenginlik olacaktır. Karabük Üniversitesi ve Karabük halkı, ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen öğrenci arkadaşlarımızın kimliklerini, yaşayış şekillerini hazmetmelidir.
TALEPLERİMİZ;
· Üniversitemiz ülkemizin bilimsel ve demokratik eğitim yapan bir kurum şekline bürünmelidir.
· Kira bedelleri düşürülmeli, yurt kapasitesi artırılmalı ve fiziki koşullar iyileştirilmelidir.
· Belediye, özel dolmuşlara bıraktığı ulaşım hizmetine önem vermeli, seferlerini artmalı, ücretler düşmeli
Karabük Üniversitesi’nden öğrenciler
ÖNCEKİ HABER

SGK’dan olumsuzlukları ‘olumlu gösterin’ açıklaması

SONRAKİ HABER

Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...