22 Nisan 2008 00:00

Türk-İş Gül’le görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.
Mustafa Kumlu, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda görüşüldükten sonra yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’ndaki 65 yaş fiili hizmet zammı ve güncelleme katsayısı gibi konulardaki taleplerinin karşılanmadığını belirterek, yasanın Meclis’te bir daha görüşülmesi için Cumhurbaşkanı’ndan yardım istediklerini söyledi.
Türk-İş, DİSK ve KESK olarak 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama isteklerini daha önce ilan ettiklerini ve konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile de görüştüklerini anımsatan Kumlu, 1 Mayıs’ın bayram ve tatil ilan edilmesi yönündeki isteklerini de Cumhurbaşkanı Gül’e ilettiklerini ve bu konuda gerekli düzenleme yapılması için ricada bulunduklarını anlattı. Mustafa Kumlu, Gül’ün bu konuyla ilgili “Arkadaşlarımızla görüşelim, değerlendirelim” dediğini aktardı. Gül’ün, SSGSS hakkındaki değerlendirmesinin sorulması üzerine Kumlu, “Yorum yapmadı” dedi.
Resmi tatil talebi
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs’ın İşçi Bayramı olarak kutlanarak, resmi tatil edilmesine ilişkin uzun yıllardır emek çevrelerinin ve halkın yoğun talebi ve beklentisi bulunduğunun bilindiğini hatırlattı. Çelebi, 1 Mayıs’ın Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Avrupa’ya 134 ülkede İşçi Bayramı olarak kutlandığını ve emekçilerin resmi izinli sayıldığını belirterek, “1 Mayıs, evrensel bir işçi bayramıdır. Hükümetten beklentimiz, malumun ilan edilmesi değil, resmi tatil yapılmasıdır” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Antepli gençler 1 Mayıs’ı tartıştı

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri mücadeleyi bırakmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...