22 Nisan 2008 00:00

Antepli gençler 1 Mayıs’ı tartıştı

Gaziantep Emek Gençliği, Eğitim Sen binasında ‘1 Mayıs ve Gençlik’ konulu bir söyleşi düzenledi. Önceki gün gerçekleştirilen söyleşiye trikotaj ve konfeksiyon atölyelerinde çalışan genç işçilerle lise ve dershane öğrencileri katıldı. Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Mükremin Oktay ve EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiyi, Emek Gençliği Gaziantep Yöneticisi Gökhan Aslantepe yönetti

Paylaş

Gaziantep Emek Gençliği, Eğitim Sen binasında ‘1 Mayıs ve Gençlik’ konulu bir söyleşi düzenledi. Önceki gün gerçekleştirilen söyleşiye trikotaj ve konfeksiyon atölyelerinde çalışan genç işçilerle lise ve dershane öğrencileri katıldı. Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Mükremin Oktay ve EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiyi, Emek Gençliği Gaziantep Yöneticisi Gökhan Aslantepe yönetti.
Konuşmasında daha çok eğitim alanındaki özelleştirmelere değinen Mükremin Oktay, eğitimdeki bu anlayışın paralı eğitime yönelişin ürünü olduğunu dile getirdi. Dershanelerin temel eğitim kurumları haline getirildiğini dile getiren Oktay, öğrenci, veli ve eğitim emekçilerinin bu anlayışa karşı mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.
EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen, emekle sermaye arasındaki mücadelede gençliğin de taraf olduğunu dile getirdi. Daha iyi bir dünya mücadelesinde öğrencilerin ve işçi gençlerin her zaman en önde olduğunu söyleyen Türkmen, 1 Mayıs’ın bu açıdan önemli olduğunu ifade etti.
Gençliğin 1 Mayıs’ta işçi sınıfının yanında olması gerektiğini belirten Türkmen, gençliğin haklarını bu mücadele ile alabileceğini söyledi. Sunumların ardından söz alan gençler ise 1 Mayıs’ta talepleri için alana çıkacaklarını dile getirdiler.
Dershane öğrencisi Duygu Başak, ÖSS’ye karşı yürüttükleri mücadeleyi 1 Mayıs’ta işçilerin talepleriyle birleştirerek mitinge katılacaklarını ifade etti. 1 Mayıs’a savaşa ve sömürüye hayır talebi ile katılmaya hazırlandıklarını söyleyen trikotaj işçisi Mahmut Şen ise yaşadıkları sıkıntılardan kurtulmanın yolunun mücadele etmekten geçtiğini belirtti. (Gaziantep/EVRENSEL)

Hacettepe öğrencileri 1 Mayıs’ta alanda olacak
Sosyoloji Bölümü 2. Sınıf Öğrenci Temsilcisi Gizem Örnek:
Ülkede yaşanan gelişmeleri; Akdeniz Üniversitesi’nde, DTCF’de, İstanbul Üniversitesi’nde ve Ege Üniversitesi’nde öğrencilere yapılan saldırıları ve baskıları düşündüğümüzde, üniversite öğrencilerinin kendi talepleriyle birlikte 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Öte yandan bir süre önce YÖK başkanının eğitimin paralı olması gerektiğine dair açıklamalarını dinledik. Eğitim paralı hale getirilirse çoğumuzun üniversite sıralarına veda etmek zorunda kalacağı açık. Şimdi de SSGSS Yasası ile geleceğimiz çalınıyor. Sanırım artık hiçbirimiz emekli olamayacağız. Bunca şey yaşanırken biz de geleceğimize ve eğitim hakkımıza sahip çıkmak için emekçilerle birlikte 1 Mayıs alanlarında olmalıyız. Okulumuzda zaten 1 Mayıs’a ilişkin planlar var, Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri pankartıyla 1 Mayıs’ta Sıhhiye’de olacağız.

Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Süleyman Çelik:
Ezilenlerin, işçilerin, köylülerin bayram günü 1 Mayıs. Öğrenciler de ezilen sınıftan sayılabilir, kendimizi öyle hissediyoruz. Emekçilerle birleşmeliyiz. Bugünlerde SSGSS ve özellikle üniversitelerde milliyetçi bir dalga hakim, umarım 1 Mayıs alanları bunların püskürtülmesine vesile olur. Herkesi 1 Mayıs’a bekliyorum.
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediye işçileri mağdur etti

SONRAKİ HABER

Türk-İş Gül’le görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa