22 Nisan 2008 00:00

AKP’li belediye işçileri mağdur etti

Van Belediyesi bünyesinde temizlik işlerinde çalışan 450 işçi, 6 aydır ücretleri ödenmediği için greve başladı. AKP’ye oy veren işçiler pişmanlıklarını dile getirirken, grevden dolayı kentte temizlik yapılmadı

Paylaş

Van Belediyesi bünyesinde temizlik işlerinde çalışan 450 işçi, 6 aydır ücretleri ödenmediği için greve başladı. AKP’ye oy veren işçiler pişmanlıklarını dile getirirken, grevden dolayı kentte temizlik yapılmadı.
Temizlik Garajı’nda bir araya gelen işçiler, eve ekmek götüremediklerini, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile yaptıkları görüşmeden de sonuç alamadıklarını söylediler. Grev nedeniyle kent merkezinde temizlik yapılmadı. DTP’li Belediye Meclis üyeleri de toplu olarak greve giden işçilere destek ziyaretinde bulundu. İşçiler adına konuşan Eşet Aslan ise, 6 aldır perişan olduklarını söyledi. Aslan, “Bu ne biçim insanlıktır, hakkımızı alamıyoruz. AKP bizi resmen sömürdü. Ona oy verdiğimiz için utanıyoruz. Her seferinde dinden bahsediyorlar. Bunların ne dinleri nede imanları var. Biz buna inanmıyoruz” dedi. Aslan şöyle devam etti: “Belediye başkanı şirkete para vermediği için şirkette bize para vermiyor. Şirketin şimdilik sadece SSK primlerini yatırmaya gücü kalmış. Ödeme yapılmadığı sürece, çalışmayacağız. Artık çocuklarımızı bile okula gönderecek durumumuz kalmadı.” (Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

AKP saldırganlığı Meclis önünde protesto edildi

SONRAKİ HABER

Antepli gençler 1 Mayıs’ı tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...