22 Nisan 2008 00:00

Üç vakte kadar üyelik var

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, “Türkiye’nin henüz gitmesi gereken uzun bir yol var. Reformları kararlı şekilde sürdürdüğü takdirde, Türkiye’nin 10 ila 15 yıla kadar AB üyesi olmasını bekliyorum” dedi

Paylaş

AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, “Türkiye’nin henüz gitmesi gereken uzun bir yol var. Reformları kararlı şekilde sürdürdüğü takdirde, Türkiye’nin 10 ila 15 yıla kadar AB üyesi olmasını bekliyorum” dedi.
AB’nin, haziran ayında Türkiye’yle 2 yeni başlığın daha açılmasını planladığını kaydeden Rehn, “Fransa’nın AB dönem başkanlığında, bu yılın ikinci yarısında özellikle enerji konularında yeni başlıkların açılması planlanıyor. AB’nin, zor zamanlarda da Türkiye’nin üyelik perspektifinden yana olduğunu göstermesi önemli. Ancak bunun için de Türkiye’nin reformları inandırıcı şekilde sürdürmesi şart” diye konuştu. AB’nin Türkiye’den neler beklediğinin sorulması üzerine de Rehn, “Türkiye 2005 yılında üyelik müzakerelerine başlandığından bu yana hiç olmadığı kadar kritik bir dönemden geçiyor. Tüm taraflar, bir uzlaşma kültürü geliştirdikleri ve gerekli reformlar yapıldığı takdirde ülke bu krizden daha güçlenmiş demokratik kuruluşlarla çıkabilir” açıklamasında bulundu.
Rehn, somut olarak beklentilerin sorulması üzerine de, “Herkes için konuşma özgürlüğü bekliyoruz. Kadın ve azınlık haklarının korunmasını bekliyoruz. Bunun için yoğun çaba gerekli. Hiç kimse çözümün kendiliğinden gelmesini beklememeli” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKPM Başkanı Puig baskı gördü

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...