22 Nisan 2008 00:00

AKPM Başkanı Puig baskı gördü

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Üyesi, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türk delegasyonundan 3 milletvekili olarak, AKPM Başkanı Maria Luis de Puig ile görüştüklerini belirterek, “Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini, bu konuda bir şeyler yapması için büyük baskı gördüğünü ifade etti” dedi

Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Üyesi, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türk delegasyonundan 3 milletvekili olarak, AKPM Başkanı Maria Luis de Puig ile görüştüklerini belirterek, “Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini, bu konuda bir şeyler yapması için büyük baskı gördüğünü ifade etti” dedi.
Tuğrul Türkeş, AKPM’nin geçen hafta yapılan toplantısındaki gelişmelere ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkeş, Puig’in, “Türk heyetinin kendisinden; AKP’nin kapatılmasıyla ilgili deklarasyon yayınlamasını talep ettiği” açıklamalarını öğrenmelerinin ardından, delegasyondan MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş ile Puig’den randevu talep ettiklerini anlattı. Bu konuyu Puig’e sorduklarını ifade eden Türkeş, “Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini ve bu konuda bir şeyler yapması noktasında büyük baskı gördüğünü ifade etti. Ayrıca 3-4 Nisan tarihlerinde Saint Petersburg’da yapılan Göç Komitesi toplantısında Türk heyeti başkanının bu konuda talepkar olduğunu ve bunun üzerine konuyu değerlendirdiklerini ifade etmiştir. Kendisi Çavuşoğlu’na bu talepleri ancak Türk heyetinin tümünün yapması halinde değerlendirebileceğini ifade ettiğini belirtmiştir. Ayrıca Çavuşoğlu’nun kendisini TBMM Başkanı’nın davet edebileceğini de ifade ettiğini, ancak Puig bunun da ancak bütün partilerin mutabakatı sağlandığı takdirde kabul edebileceğini bildirdiğini ifade etmiştir” diye konuştu.
Türkeş, “Strasbourg’da bulunduğumuz hafta içerisinde bazı AKP milletvekillerinin, farklı politik grupların da ayrı ayrı deklarasyonlar yayınlamaları için gayretlerini maalesef üzüntü ile gözledik” dedi.
‘Belgesi var’
“AKP’lilerin, Strasbourg’da hangi gruplarla temasta bulunduğunun” sorulması üzerine Tuğrul Türkeş, bunların Avrupa Liberal Demokratları ve Sosyalist Grup olduğunu söyledi.
Bu olayların ardından, ‘Muhalefet uyduruyor’ denildiğini vurgulayan Türkeş, bu sefer “rüşvetin belgesinin olduğunu” belirtti. Türkeş, Saint Petersburg’daki toplantıya katılanların imzasını gösterdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ermenistan’la diyalog gündemde

SONRAKİ HABER

Üç vakte kadar üyelik var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...