22 Nisan 2008 00:00

Ermenistan’la diyalog gündemde

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan ile yeni bir sürecin başlamasını önemsediklerini belirtti ve “Yeni hükümete diyaloga açık olduğumuzu bir mektupla ilettik” dedi

Paylaş

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan ile yeni bir sürecin başlamasını önemsediklerini belirtti ve “Yeni hükümete diyaloga açık olduğumuzu bir mektupla ilettik” dedi.
Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme arzusunda olduğunu söyleyen Babacan, “Özellikle yeni kurulmuş olan Ermenistan hükümetiyle Türkiye diyalog yollarını açık tutmaktadır” ifadesini kullandı. Babacan, konuyu hem Ankara’da bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile katıldığı bir panelde, hem de konuk bakan ile ortak basın toplantısında dile getirdi.
‘Uygulamak da gerekir’
Babacan ilk olarak, Devlet Konukevi’nde düzenlenen Türkiye-Avusturya Komşuluk Çalıştayı’nın açılışında konuştu. Babacan, Ermenistan’da yeni kurulan hükümet ile diyalog kapılarını açık tuttuklarını söyledi. Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik ise, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’ın “Türkiye ile diyaloga hazırız” açıklamasını hatırlatarak, Babacan’ın sözlerinden Türkiye’nin diyalog kapısını açık tuttuğunu anladığını söyledi.
Daha sonra Dışişleri Bakanlığı’nda Ali Babacan ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Ursula Plassnik, Avusturya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine mesafeli yaklaşımı ve imtiyazlı ortaklıkla ilgili soruları da yanıtladı. Plassnik, “Türkiye’nin hedefinin tam üyelik olduğunu biliyoruz. Biz, ‘hayal gücümüzün kapsamını biraz daha genişletebilir miyiz’ diye düşünmüştük” dedi. Plassnik, AB kriterlerinin sadece yasalaştırılması değil, uygulanması gerektiğinin de altını çizdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’dan çöle yolculuk

SONRAKİ HABER

AKPM Başkanı Puig baskı gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa