22 Nisan 2008 00:00

Şanlıurfa’da okullarda öğrenci kaybı

Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, öğrencilerin mevsimlik işçi olarak çalışmaya başlaması nedeniyle okulların şimdiden yüzde 5 oranında boşaldığına dikkat çekti

Paylaş

Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, öğrencilerin mevsimlik işçi olarak çalışmaya başlaması nedeniyle okulların şimdiden yüzde 5 oranında boşaldığına dikkat çekti.
Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet konuya ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Dehşet, öğrencilerin mevsimlik işçi olarak çalışması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da okuldan ayrılmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, okulların yüzde 5’inin şimdiden boşaldığına vurgu yaptı. Bu durumun öğrencinin eğitimine engel olduğunu dile getiren Dehşet, devletin ekonomik olarak ailelere destek sunması gerektiğini söyledi. Dehşet, yaptıkları araştırmaya göre yıllık olarak 10 bin öğrencinin okula gitmediğini söyledi. Öğrencilerin kaybettikleri zamanlar için rehabilitasyon merkezlerinin açılması gerektiğini kaydeden Dehşet, öğrencilerin haklarının korunması için Tarım İş Kanunu çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Genelde bu tür tabloların Güneydoğu’da yaşandığını belirten Dehşet, hükümetin bir an önce buna çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’dan çöle yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...