22 Nisan 2008 00:00

balkona çıkma düşersin!

Ben AKP’li olsaydım, ya da Başbakanın yakınlarından biri olsaydım, 22 Temmuz seçiminin sonuçları belli olduğu akşam ona, o balkona çıkıp konuşma yapmamasını söylerdim:

Paylaş

Ben AKP’li olsaydım, ya da Başbakanın yakınlarından biri olsaydım, 22 Temmuz seçiminin sonuçları belli olduğu akşam ona, o balkona çıkıp konuşma yapmamasını söylerdim:
- Sayın Başbakan, derdim, hukuka sahip çıkın, cumhuriyete sahip çıkın, memlekete sahip çıkın, Anayasal düzene sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın, ekonomik krizlerden adamakıllı çıkın, 3 çocuk beş çocuk söyleminden vazgeçip milletin yatak odasından çıkın, sanata sanatçıya sahip çıkın, sokağa çıkın, savaşa ve savaşlara karşı çıkın, NATO’dan çıkın, Kuzey Irak’tan çıkın, Milletin sesine sahip çıkın ama ne olursunuz o balkona çıkmayın!
Ya da diyelim ki Başbakan kafaya koymuş illa da balkona çıkacak. En azından onunla balkona çıkan şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü uyarır, bari siz siz olun, balkona çıkmayın derdim!
- Sayın Gül, derdim, kürsüye çıkın, ağaca çıkın, izine çıkın, kimsesizlere sahip çıkın, tarihi eserlere sahip çıkın, bir adım öne çıkın, yola çıkın, saklandıysanız ortaya çıkın, tatile çıkın, başımıza çıkın, destek çıkın, keşfe çıkın, gazetelere çıkın, yurtdışına seyahate çıkın, ölünüze dirinize sahip çıkın ama ne olursunuz o balkona çıkmayın!
Haydi diyelim ki her ikisi de kafaya koymuş, illa da çıkacaklar! En azından eşlerini uyarır, olan oldu hanımlar, bari siz çıkmayın derdim:
- Sayın hanımefendiler, derdim, altınınıza mücevherinize sahip çıkın, evinize barkınıza sahip çıkın, çocuklarınıza sahip çıkın, isterseniz hayır yararına podyuma çıkın, aynanın karşısına geçip kendinizi keşfe çıkın, hayallerinize sahip çıkın, her ikiniz de eşinize sahip çıkın, paranıza pulunuza malınıza mülkünüze sahip çıkın ama ne olursunuz o balkona çıkmayın!
Oysa neler oldu, hükümet raydan çıktı, Abdullah Gül köşke çıktı, Başbakan anlayıştan çıktı, ok yayadan çıktı, yoksul çatıya çıktı, emekçi işten çıktı, devlet vefasız çıktı, polis coptan çıktı, hukuk yasadan çıktı, spor toptan çıktı, ekonomi faldan çıktı, para puldan çıktı, yaşlılar huzursuz çıktı, katiller gazeteye televizyona çıktı, memleket çileden çıktı, iş adamı üçkâğıtçı çıktı, fakire ekmek taştan çıktı, özelleştirmeye serbest çıktı, umutlar boşa çıktı, türbana izin çıktı, işsizlik ayyuka çıktı, meclis tatile çıktı, katiller cezaevinden çıktı, doğuda olay çıktı, yemekten kıl çıktı, kar eden kurumlar satışa çıktı, kaset ve kitapların korsanı çıktı, sebze meyve çürük çıktı, ekonomi fıs çıktı, refah ve huzur fos çıktı, Ertuğrul Günay soldan çıktı, Reha Çamuroğlu yoldan çıktı. Velhasıl bu kadar kötülük sandıktan çıktı!
Hani nereden aklıma geliyor bilmiyorum, bu dünyada hangi siyasi partinin başkanı ya da başkanları bir seçim sonrası ya da gezi sonrası halkı camdan ya da balkondan selamlamışsa içime bir kurt düşmüştür. Ben AKP’li olsaydım ne yapar ne eder Başbakanı balkona çıkmaması için uyarırdım!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

boşanma

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...