23 Nisan 2008 00:00

Şampiyon işçi

Aydın’da bir maden fabrikasında işçi olarak çalışan doğuştan işitme engelli Sabri Kocaçoban, bir yıl önce başladığı atletizmde Türkiye birincisi oldu.

Paylaş

Aydın’da bir maden fabrikasında işçi olarak çalışan doğuştan işitme engelli Sabri Kocaçoban, bir yıl önce başladığı atletizmde Türkiye birincisi oldu.
Aydın Sanayi ve Ticaret İş Merkezi (ASTİM) Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir maden fabrikasında işçi olarak çalışan doğuştan işitme engelli Sabri Kocaçoban’ın hayatı bir futbol maçı ile değişti.
Futbol karşılaşmasını seyreden Atletizm Genç Milli Takım Antrenörü Burak Uygun’un teşviki ile bir yıl önce atletizm ile ilgilenmeye başlayan Kocaçoban, 12-13 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda 100 metrede Türkiye birincisi, 200 metrede Türkiye ikincisi olmayı başardı.
Aydın İşitme Engelliler Spor Kulübü’nün sporcusu olarak Eylül ayında yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olan Kocaçoban, asgari ücretle çalıştığı maden fabrikasındaki işine de devam ediyor.
Her gün fabrikada 8 saat boyunca ağır yükleri sırtına alıp taşıyan Kocaçoban, mesaisinin bitiminde Adnan Menderes Stadı’nda, Atletizm Genç Milli Takım Antrenörü Burak Uygun gözetiminde antrenman yapıyor.
Hedefi büyük
Kocaçoban, yaptığı açıklamada, Türkiye birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Amacının hem 100 metrede, hem de 200 metrede İşitme Engelliler Dünya Şampiyonu olmak olduğunu ifade eden Kocaçoban, bunun için bütün zorluklara göğüs gererek çalışmalarını devam ettirdiğini belirtti.
Gün boyu fabrikada toz duman altında yük taşıyıp, ardından antrenman yapmanın kendisini çok zorladığını, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle işine devam etmek zorunda kaldığını aktaran Kocaçoban, en azından iş yükünün daha hafif olduğu bir iş bulunması konusunda kendisine yardımcı olunmasını istedi.
‘İşi sporcuya uygun değil’
Antrenör Burak Uygun ise Sabri Kocaçoban’ın gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu vurgulayarak, sıkı bir çalışma ile dünya şampiyonu olabileceğini ifade etti. Kocaçoban’ın iş yerindeki çalışma koşullarının bir sporcu için hiç iyi olmadığını, gün boyu yuttuğu tozlar nedeniyle solunum sorunlarının yavaş yavaş baş göstermeye başladığını dile getiren Uygun, ‘’Sabri, bu şartlar altında yine Türkiye birincisi olabilir. Ancak, dünya şampiyonu olması oldukça zor. Bu nedenle Sabri’nin çalışma şartlarının bir an önce düzeltilmesi lazım’’ diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

9 yılda tamamlanamadı çatıları çökmeye başladı

SONRAKİ HABER

Kahraman Güvercin kanal1 11.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa