23 Nisan 2008 00:00

Arap basınından anlaşma iddiası

Arap basını, İsrail ve Hamas’ın “Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın kaldırılması ve roket saldırılarının durdurulması konularında” anlaşmaya vardığını öne sürdü.

Paylaş

Arap basını, İsrail ve Hamas’ın “Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın kaldırılması ve roket saldırılarının durdurulması konularında” anlaşmaya vardığını öne sürdü. İsrail hükümet kaynakları, Arap basınının “anlaşma” haberlerini yalanlarken, Mısır’da yayımlanan yarı resmi El Ahram gazetesi, İsrail ile Hamas arasında geçici bir ateşkesle ilgili bir ilke anlaşmasına bağlı olarak Hamas ve Mısır’ın taslak anlaşmayı belirlediklerini yazdı. El Ahram, Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman’ın, kısa süre içinde anlaşma taslağını Kudüs’te İsrailli yetkililere sunacağını, Hamas’ın da anlaşma taslağını onay için İslami Cihad’a götüreceğini iddia etti.
Kuveyt’te yayımlanan gazetelerden Mişkat El Ray da anlaşmanın imzalanmasının çok yakın olduğunu duyurdu. El Ray, anlaşmayla Gazze Şeridi’ndeki ekonomik ablukanın kaldırılması karşılığında, Hamas’ın İsrail’e karşı tüm direnişi durdurmayı öngördüğünü belirtti.
İsrail hükümet yetkilileriyse Arap basınında yer alan anlaşmayla ilgili haberleri yalanladı. Bir hükümet yetkilisi, “Hamas daima bir terör örgütüydü. Gazze Şeridi ile sınır geçişlerine son saldırıların da sorumlusu olarak diğerleriyle beraber bir terör örgütü olarak kalmaya devam ediyor” diye konuştu.
Öte yandan pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Hamas liderlerinden Halid Meşal, “İsrail’i tanımaksızın, 4 Haziran hattında Kudüs’ün başkent olduğu bir devleti, gerçek egemenliği, mültecilerin tam olarak geri dönme hakları olmasını kabul ediyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ın 4 kıtadan ‘komşuları’ toplandı

SONRAKİ HABER

Francisco Caraballo serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...