24 Nisan 2008 00:00

Oturum özel konuşma bildik

Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel oturumla toplandı.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel oturumla toplandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul salonuna AKP’lilerin alkışları ile girerken, özel oturuma Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları katılmadı. Meclis 23 Nisan dolayısıyla özel oturumla toplansa da, yapılan konuşmalar her zamanki gibiydi; Erdoğan ve Baykal birbirine yüklendi.
Başbakan Erdoğan konuşmasında, “Bugün hâlâ 80 yıl önceki ezber üzerinden siyaset yapanlar, ne yazık ki, milletimizin yaşadığı büyük değişim ve gelişmenin hem dışında hem de çok gerisinde kalmıştır. Umuyorum onlar da yakında, Türkiye’nin artık, o eski Türkiye olmadığını anlayacaktır” dedi.
CHP lideri Baykal da konuşmasında, demokrasinin sağladığı olanakları, cumhuriyet ve devletin milli ve laik kimliğini ortadan kaldırmak için kullanmanın, tam bir aymazlık olduğunu belirtti. Baykal, “Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanan başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri demokrasilerde yoktur. ‘Çoğunluğumuz vardır’ deyip anayasayı değiştirmeye kalkmak, unutulmamalıdır ki bu iktidarların kendi meşruiyet temellerinin sorgulanmasına yol açar” diye konuştu.
İlk Meclis’e övgü
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, İlk Meclis’e vurgu yaptığı konuşmasında, “Ulusal egemenliğin demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir düzen içinde tesis edilmesi; Meclisimizin önünde duran en öncelikli etik ve vicdani görevdir. İlk Meclis’in mayasında bulunan demokratik özü, yeniden canlandırıp demokratik ulusal gelişimimize ivme kazandırmak zorundayız” dedi. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras da, “Demokrasisiz cumhuriyet de laiklik de olmaz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Liderler Köşk’te buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...