25 Nisan 2008 00:00

23 Nisan’da skandal

23 Nisan etkinlikleri yine skandala sahne oldu. Etkinlikler sırasında öğrencilere ezan okutan ve namaz kıldıran okul müdürü, dans eden bir kız öğrencin göbeğinin açık olmasını ‘kaldıramadı.’

Paylaş

23 Nisan etkinlikleri yine skandala sahne oldu. Etkinlikler sırasında öğrencilere ezan okutan ve namaz kıldıran okul müdürü, dans eden bir kız öğrencin göbeğinin açık olmasını ‘kaldıramadı.’ Dans müziğini kesen müdür, öğrenciyi sahneden indirdi.
Yaşanan olayı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı, olayın tesadüf olmadığını, bunun AKP’nin eğitimde gericileşme hareketinin yansımaları olduğunu vurguladı.
Namaz serbest dans yasak!
Kartal Atatürk İlköğretim Okulu’nda, okul bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan törenlerinde ilk olarak, Çanakkale Savaşı piyesi sahnelendi. “Çanakkale ve yurdumuz, imanlı insanların omuzlarında yükseldi” anonsuyla sahneye gelen ve üzerinde asker kıyafeti bulunan bir öğrenci ezan okudu, diğer öğrenciler de topluca namaz kıldı. Piyesin ardından ise kız öğrenciler göbeklerini açıkta bırakan kıyafetler giyerek, şarkı eşliğinde dans etmeye başladı. Bu sırada Okul Müdürü Mehmet Karaman müziği kestirerek gösterilere son verdi.
İstanbul Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dün okula gönderdiği iki şube müdürü, olayı araştırmaya başladı. Konuya ilişkin görüştüğümüz, adını vermek istemeyen okulun müdür yardımcısı, olayın yaşandığını doğruladı.
Tesadüf değil
“Okul müdürünün müdahalesi bizce bilinçlidir. Tesadüfi değildir. Orada konulan ezan ve çocuklara namaz kıldırılması bir yerlere mesaj verme kaygısı ile yapılmıştır” diyen Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Çoşkun, yaşanan olayın, AKP’nin eğitimde gericileşme hareketinin yansımaları olduğuna dikkat çekti. Feyzullah Çoşkun bu tür gerici uygulamalarla sık sık karşılaştıklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Almanya’da iltica incelemede

SONRAKİ HABER

Yoksulluğun faturası çocuklara...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...