25 Nisan 2008 00:00

DTP’lilerden Başıbüyüklülere destek ziyareti

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ve DTP’li yöneticilerden oluşan bir grup, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde İstanbul’un Maltepe İlçesi’ne bağlı Başıbüyük Mahallesi’nde evlerinin yıkımının durdurulması için 62 gündür kurdukları çadırda eylemlerini sürdüren vatandaşları ziyaret etti.

Paylaş

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy ve DTP’li yöneticilerden oluşan bir grup, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde İstanbul’un Maltepe İlçesi’ne bağlı Başıbüyük Mahallesi’nde evlerinin yıkımının durdurulması için 62 gündür kurdukları çadırda eylemlerini sürdüren vatandaşları ziyaret etti. Mahallede coşkuyla karşılanan DTP’liler, çadırları ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Başıbüyük Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kaya, vatandaşların sıkıntılarını belirterek, böylesi bir ziyaretin kendilerine moral verdiğini söyledi. Seçim döneminde gelip oy isterken tapularını verecekleri sözünü veren Belediye Başkanı ve yönetiminin evlerini başlarına yıkmaya çalıştıklarına dikkat çeken Kaya, “Başıbüyük ve İstanbul’un diğer ilçeleri için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapmak istedikleri yıkımların tek amacı insanlarımızı yoksul bırakmaktır” dedi.
‘AKP uygulamaları yoksulluk ve sefalet getiriyor’
DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, Meclis’te bulunan DTP’li vekillerin böylesi bir direnişi selamladığını belirterek şunları kaydetti: “Hakkınız için ve emeğiniz için böylesi bir direniş ve birliktelik sağladığınız için bizler size çok teşekkür ediyoruz. Umarım sizin böylesi direnişiniz çoğu insana örnek olur. DTP grubu olarak bizler bu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ‘kentsel rant projesi’ olarak tanımlıyoruz. ABD’de uygulanan ‘Mortgage’ sisteminden örnek alınarak yapılan bir proje. ” Ama Erdoğan ve AK Partililer mortgage sisteminin ABD’de iflas ettiğini göremiyorlar veya görmek istemiyorlar.”
AKP’nin bu uygulamasının yoksulluk ve sefaletten başka bir şey getirmeyeceğine vurgu yapan Tuncel, “İnsanlar evini bırakıp gittikten sonra perişan olacaklar. Sizler böyle mi bu halkı kalkındıracaksınız? Böyle mi yoksulluğu kaldıracaksınız? Başıbüyük halkı hakkını istiyor ve bizler bu haklılığın yanındayız” dedi. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

‘Angarya çalışmaya son’

SONRAKİ HABER

Nükleer karşıtlarından miting çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa