25 Nisan 2008 00:00
ABMye, Alman barış örgütlerinden tam destek
Düsseldorfta yarın açılacak olan Avrupa Barış Meclisine, Alman barış örgütlerinden tam destek geldi. 50den fazla barış örgütü yaptığı ortak açıklamada, Türkiyedeki ihtilafın barışçıl bir biçimde çözülmesine yardımcı olacağına inandıkları Avrupa Barış Meclisinin bir öz örgüt olarak kurulmasını selamladıklarını belirttiler.
Aralarında Aachen Barış Ödülü, Medico İnternational; DFG-VK, Frauen in Schwarz; Helsinki Citizens Assembly -Almanya Seksiyonu, Temel Haklar ve Demokrasi Komitesi gibi tanınmış örgütlerin de olduğu kurumlar tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkler ve Kürtler arasındaki ihtilafın barışçıl çözümü için verdiğimiz uğraşlar, sadece politik barışçıl çabalar ve diyaloglar ile ihtilafın çözülebileceği esası üzerinde temellendirilmektedir. Bu nedenle askeri çözümü dayatan her girişimi reddediyor ve iki tarafı da silahları bırakmaya çağırıyoruz. İşgal ve işgal tehditleri hemen son bulmalıdır dediler.
Açıklamaya şöyle devam edildi: Bizler, AB içerisindeki Türkiyeli ve Kürt yurttaşların, Türkiyedeki ihtilafın barışçıl ve sivil bir biçimde ele alınması yönündeki etkilerini artırmalarını ve kendi toplumlarımız içerisinde de barış iradelerini ifade etmelerini çok önemli buluyoruz. Türkiyeden buralara gelenler de dahil, yurttaşları barış ve uzlaşı politikası için kazanma ve Almanyanın politikalarıyla AB politikalarının barışçıl bir çözüm için daha artan bir angajmana yönlendirme uğraşlarının başarıya ulaşmasını diliyoruz. Karşılıklı olarak bilgilendirme ve ortak çalışmaları geliştirebileceğimizi umuyoruz. Yeni kurulacak olan (Avrupa) Barış Meclisine iyi bir başlangıç ve son derece zor olacağını bildiğimiz görevi için gerekli olan uzun nefese sahip olmasını diliyoruz.
Kuruluş toplantısı Düsseldorfta yapılıyor
Avrupa Barış Meclisi kuruluş toplantısı yarın saat 10.30da Düsseldorf-Ellerde yapılacak. Çok sayıda barış gönüllüsünün katılacağı toplantıda meclisin işlevi ve hedefleri konusunda tartışmalar yapılması bekleniyor. Türkiye Barış Meclisi sözcülerinden Prof. Cengiz Güleç ve Yüksel Mutlunun da hazır bulunacağı toplantıda 35 kişilik Avrupa Barış Meclisi Koordinasyon Kurulu ve 7 kişilik sekretarya belirlenecek. (Köln/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et