26 Nisan 2008 00:00

Öğretmen ‘asker’, öğrenci ‘terörist’!


Mardin Derik Lisesi Sosyal A Sınıfı’nın Milli Güvenlik Dersi Öğretmeni Teğmen B.K’nin, öğrencilere “Siz hepiniz teröristsiniz, kaç gün önce ben sizin gibi 2 kişinin işini halettim. Siz de dağa çıkın sizin işinizi de bitireceğim” dediği iddia edildi. Öğrenciler, B.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İddialara göre Derik Jandarma Alay Komutanlığı’nda görev yapan ve Derik Lisesi’nde Milli Güvenlik dersine giren Teğmen B.K, 22 Nisan’da Sosyal A Sınıfı’nda yoklama yaptığı sırada öğrencilerle tartıştı. Tartışma sırasında B.K, öğrencilere küfür ve hakaret ederek onları tehdit etti. B.İ. ve S.P. isimli öğrenciler konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
‘Görevini kötüye kullandı’
Avukat Dildar Ektiren, olayı öğrencilerden dinledikten sonra savcılığa başvurduğunu söyledi. Ektiren, Teğmen B.K’nın hakaret ve küfürle Eğitim Hakkı Yasası’nı ihlal ederek, görevini kötüye kullandığını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de konuyu araştıracaklarını söylediler. (Mardin/DİHA)
Erdoğan Altan

Evrensel'i Takip Et