28 Nisan 2008 00:00

KENTTENGELEN

Biz yıllarımızı bu ülkeye hizmet ederek geçirdik ama 6 yıldır bizi yüzde 2 zamla terbiye eden bir iktidarla karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik.

Paylaş

Biz yıllarımızı bu ülkeye hizmet ederek geçirdik ama 6 yıldır bizi yüzde 2 zamla terbiye eden bir iktidarla karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştik. Bakınız, çalışma hayatımızda bizler bu ülkede yüzde 100 enflasyon gördük ve yaşadık ama bu oranda bir enflasyonun şiddeti, yıkımı, yoksulluğu AKP’nin bu yüzde 10 enflasyonu kadar olmadı.
Açıkçası bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu nasıl yüzde 10 enflasyondur? Eğer bu oran Meclis’tekilerin bütçesine göre ise doğrudur. Sizin maaşınıza ve gelirinize göre ya da o düzeyde geliri olanlar için yüzde 10 olabilir. Peki emekli, asgari ücretli işçi ve memur için enflasyon kaçtır biliyor musunuz? Yüzde 100’ün üzerindedir. Ben de bir emekliyim ve bu ekonomik yıkımı yaşıyorum.
Son iki ayda yüzde 100’ü geçen zamlar yapılıyor. İnsanlar çaresiz ama hükümetin bir diyet listesi var. Sayın Başbakan zaman zaman açıklıyor. “Pirinç pahalı ise bulgur yiyin” diyor. Tamam, bu öneriye uyuyoruz ama 2 gün sonra onu da alamıyoruz. Peki ne yiyelim Sayın Başbakanım? Bakınız bu ülke bir deneme tahtası gibi kullanılıyor. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra iktidara gelen bütün partiler sonunda Meclis dışında kalmışlar.
AKP de bu yolda ilerliyor. Meclis dışında kalır ya da kalmaz, pek önemli değil ama bu tabloya bakınız, iktidara geldikten sonra Meclis dışında kalıyorlar; çünkü insanlar bu ülkede emekten yana, insan haklarından, demokrasiden yana bir iktidar kadrosunun arayışı içindedir. Bugüne kadar bu bulunamamış, gelen iktidarlar ABD ve IMF’nin politikalarını uygulamışlar. Ve sonunda bu uygulamalar ülkemiz insanlarının karşısına yüzde 100 zam olarak gelmiştir.
AKP bu ülkenin gerçeklerini görmeli, hayali pembe tablolarla bir yere kadar gidileceği, sonunda gerçeklerin kendiliğinden ortaya çıkacağı bilinmelidir. İktidara gelip sonra Meclis dışında kalmalarının önemli olmadığını belirttim. Peki bu ülke üzerinde yaptıkları denemenin hesabını verenler var mı? Yok. Bundan sonra da hesap vereceklerini zannetmiyorum. Ama emekliler üzerinde uygulanan bu ekonomik yıkım, sanıyorum karşılığını bulacak. Sandıkta bizler de AKP’yi yüzde 2 ile yolcu edeceğiz. Onlar çekip gidecekler. Onlar için önemli değil, onların çocukları Amerika ve İngiltere’de; bizim gibi bulgur makarna derdi yok.
Peki bu ülke insanlarının hali ne olacak; bakınız sonunda halkın özlediği iktidar gelecek. İşten, emekten, demokrasiden, insan haklarından yana bir kadro bu ülkeyi yönetecek. O zaman bu ülke bağımsız olacak, o zaman ABD ve IMF’nin ipoteğinden kurtulacak. Ama kaybedilecek fazla bir zaman yok. Ayrıca bugünün emeklilerine iyi bakmak lazım, çünkü onlar ölmeden emekli olmuş son kuşaktırlar.
*Emek Partisi
Tunceli Belediye Meclis Üyesi
Hüseyin Aygül*
ÖNCEKİ HABER

Pirinç krizi sadece başlangıç

SONRAKİ HABER

Ayak takımı baş olursa...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...