28 Nisan 2008 00:00

İran: ABD saldırısı uzak ihtimal

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran’a karşı ABD saldırısını “uzak bir ihtimal” olarak gördüklerini söyledi.

Paylaş

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran’a karşı ABD saldırısını “uzak bir ihtimal” olarak gördüklerini söyledi. Hüseyni haftalık basın toplantısında, Amerikalı yetkililerin İran karşıtı açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ABD’nin Irak ve Afganistan’da birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ve ülke içinde de çok sorunu bulunduğunu belirtti. “Mevcut koşullar göz önüne alındığında, ABD’nin böyle tehlikeli bir alana girme ihtimalini çok uzak görüyoruz” diyen Hüseyni, Amerikalı yetkililerin de “böyle bir saldırının hem bölge hem de dünya için tehlikeli sonuçlar ortaya çıkaracağını kabul ettiklerini” hatırlattı. Nükleer program konusuna da değinen Hüseyni, UAEK ile işbirliğini sürdüreceklerinin altını çizen sözcü, müzakereye her zaman açık olduklarını ekledi.
Rus araçlara izin konusu
Hüseyni ayrıca, Azerbaycan yönetiminden, Buşehr nükleer santraline yük taşıyan Rus araçlarının geçişine izin vermesini istedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rusya’dan Buşehr santralinin tamamlanması için gönderilen bazı teçhizatın İran’a geçişine Azerbaycan yetkililerince izin verilmediğini bu nedenle Azerbaycan’ın Tahran büyükelçisinden teçhizatın en kısa zamanda gönderilmesini istediklerini kaydetti. Buşehr nükleer santralini Rusların inşa ettiğini anımsatan Hüseyni, teçhizatta uluslararası anlaşmalara aykırı bir şey olmadığını, bunların İran’a iletilmesinin önünde de bir engel bulunmadığını ifade etti. Azeri Devlet Gümrük Komitesi, özel izin gerektirdiği gerekçesiyle araçları 29 Mart’tan bu yana Azerbaycan-İran sınırında tutuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsveç’te alternatif Irak konferansı

SONRAKİ HABER

Fas’ta yatak fabrikasında yangın: 55 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa