29 Nisan 2008 00:00

Kübalı çocuklar şarkılarıyla büyüledi

Küba’dan gelen çocuk tiyatrosu La Colmenita’nın özel gösteriminde Ankaralı çocuklar ve büyükler büyülendi

Paylaş

Oye, tu que dices que tu patria no es tan linda / Oye, tu que dices que lo tuyo no es tan bello / Yo te invito a que busques por el mundo / Otro cielo tan azul como tu cielo / Una luna tan brillante como aquella / Que se filtre en la dulzura de la cana”
“Dinle, toprağınının güzel / olmadığını söylüyorsun / Dinle, varlıklarının o kadar / güzel olmadığını söylüyorsun / Dünyada onun üzerindeki / gökyüzü kadar mavi / başka bir gökyüzü aramaya / davet ediyorum seni / Dünyada onun şeker / kamışlarına vuran ay kadar / parlak başka bir ay...”
Kübalı La Colmenita (küçük arı kovanı) Çocuk Tiyatrosu oyuncuları, Ankaralı çocuklarla birlikte şarkılar söyleyerek, dans ettiler. Mavi-beyaz ve kırmızı-beyaz giysileriyle Kübalı çocuklar, yetenekleri ve sempatiklikleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.
Ankara 4’ncü Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen, Küba’nın en prestijli çocuk tiyatrolarından La Colmenita, önceki akşam Küba Dostluk Derneği’nin düzenlediği bir özel gösterim yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapılan gösterime Küba Dostluk Derneği üyeleri ve üyelerin çocukları katıldı. Etkinlik başlamadan önce konuşan Küba Dostluk Derneği yöneticisi Gözde Somel, “Bizler Küba devriminin çocuklarıyla buluşmaktan onur duyuyoruz” dedi.
Silvio Rodriguez, Pablo Milanes, Gabriela Mistral, Rita Del Prado, Eduardo Saborit ve Nâzım Hikmet’in şiirlerini okuyan çocuklar, danslarıyla ve mimikleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Çocuklar, şairlerin şiirlerini seslendirmelerinden sonra, “şimdi çocuk şarkılarıyla hep birlikte oynayalım” diyerek yaşıtlarıyla birlikte keyifle dans ettiler. Grup, festival kapsamında salı günü saat 11.00’da ve 14.00’da Küçük Tiyatro’da, çarşamba günü de saat 11.00’da ve 14.00’da Şinasi Sahnesi’nde Ankaralılarla tekrar buluşacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABAKÜS

SONRAKİ HABER

NABIZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...