29 Nisan 2008 00:00

Oyuncak Müzesi 3 yaşında

Şair-Yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 3. yaş günü kutlandı.

Paylaş

Şair-Yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 3. yaş günü kutlandı. Müzenin yaş günü kutlamaları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’yla aynı gün olunca müzenin bahçesinde ve sergi alanlarında çocuk cıvıltıları eksik olmadı.
İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 3. yaş gününe Akın ailesi, Halit Kıvanç, Theo Dede, Metin Uca, Füsun Erbulak, Sevinç Erbulak, Osman Şahin, Tekin Gönenç ve çocuklar katıldı. İlk olarak İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın söz aldı. Sunay Akın, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 3. yaş gününe birçok hayalini gerçekleştirerek girdiğini belirterek, “Müzemizin bahçesinde bir çikolata ev olsun istiyorduk, masallardaki ev gibi… Çocuklar bu evde oyuncaklar yapıp boyasın istedik. Oyun arkadaşlarımın desteğiyle gerçekleştirdik bu düşlerimizi. Dinlenme alanlarımızı büyüttük” dedi. Okurlarının uzun süredir bir şiir kitabı yayımlamasını istedikleri hatırlatıldığında ise Akın şunları söyledi: “Oyuncak Müzesi de benim şiir kitaplarımdan biridir. Şu anda müzenin aşması gereken sorunlar var. Müze ekonomik olarak kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığı zaman şiir kitabı gelecek, söz.”
Halit Kıvanç da “Sunay Akın artık Türkiye’nin ‘oyuncak babası’ oldu. Böyle bir müze yarattığı için Sunay Akın ve ailesi alkışlanmalıdır” dedi. Nebil Özgentürk ise İstanbul Oyuncak Müzesi’nin artık ‘evrensel’ bir müze olduğunu belirtti. Konuşmalar sonrasında çocuklar için kukla gösterisi yapıldı. Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından da “Küresel Isınma” konulu karikatür sergisi açıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
Kadir İncesu
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

Çevre ‘Kelebek etkisi’ altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...