30 Nisan 2008 00:00

Üzmez’e torpil mi var?

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşında çocuğa tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınması, medyayı ikiye böldü.

Paylaş

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in 14 yaşında çocuğa tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınması, medyayı ikiye böldü. Üzmez olayını birinci sayfalarında büyük puntolarla duyuran gazeteler, İslami basının olaya ilgisiz kalmasını da eleştirdi. Vakit başta olmak üzere, küçük haber yapanlar ise savunmaya geçti.
Zaman ve Vakit, hem haberi küçük gördüler, hem de Üzmez’in Vakit yazarı olduğundan hiç söz etmediler. Milli Gazete ise haberi ilk iki gün hiç kullanmadı. Yeni Şafak ise olayın “Müslüm Gündüz-Fadime Şahin operasyonunu hatırlattığını” vurgulayarak, komplo olabileceğini ima etti.
Bir tek Sabah gazetesinden Nazlı Ilıcak “Azgın Teke” başlığını attığı yazısında sert eleştiriler getirdi. Ilıcak, “Hüseyin Üzmez gibilere, dindar değil, din istismarcısı denir” dedikten sonra şöyle sordu: “Bir çift sözüm de muhafazakar gazetelere: Hüseyin Üzmez’in ahlaksızlığını, arka sayfalarda ufacık göstermek doğru mu arkadaşlar? Bu adam dindar filan değil ki! Dolayısıyla, ‘Bizden olanı teşhir etmeyelim’ psikolojisine girmeye gerek yok.”
Zaman ise, Ali Kırca olayını hatırlatan bir açıklama yaptı. Eleştiriler üzerine bir yazı kaleme alan Zaman’ın okur editörü, “İddialar çirkin, hadise basına yansıdığı kadarıyla mide bulandırıcı” dedikten sonra, “Bu olayı niye yazmıyorsunuz?” diyenlere “Üzülerek söylemek zorundayız ki, bazı meslektaşlarımız bu tür konulardaki yaklaşımımızı bilmiyor” şeklinde bir yanıt verdi.
“Kim tarafından işlenirse işlensin yüz kızartıcı bir konuyu tasvir ederken toplum psikolojisini de göz ardı etmemek, sorumlu yayıncılıktan vazgeçmemek gerekiyor” diyen Zaman, “Bizimkiler iyidir, sizinkiler kötüdür anlamına gelecek her türlü yayın insan haysiyetini hiçe saymak olduğu gibi toplumsal barışı da tehlikeye atan bir tutumdur” dedikten sonra sordu: “Bu tavrı herkese göstermek çok mu zor?”
Vakit ise, olayı, Üzmez’in olması gereken köşede şöyle duyuruyor: “Yazarımız Hüseyin Üzmez çirkin komplo sonucu gözaltına alındığı için yazısını yazamamıştır.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Romantik atv 23.20

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...