30 Nisan 2008 00:00

Festival buluşmaları 6 Haziran’ı bekliyor

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 6-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde dünyaca ünlü sanatçıların yer alacağı 22 etkinlik yer alacak.

Paylaş

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 6-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde dünyaca ünlü sanatçıların yer alacağı 22 etkinlik yer alacak.
Festivalin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, festivalde 22 ilginç konserin yanı sıra bazı yenilikler de bulunduğunu ifade ederek, bunlardan en önemlisinin soprano ve müzikolog Çimen Seymen’in 17. yüzyıl Avrupa ve Osmanlı saray müzik ve danslarını buluşturan yeni projesi “Müsenna” olduğunu söyledi.
İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ise festivalde bu yıl 2 senfoni orkestrası, 5 oda orkestrası ve 6 oda müziği konseri ile 3 resital, 4 vokal müzik, 1 barok ve Osmanlı saray müziği ve 1 aile ve çocuk konseri olmak üzere 22 etkinliğin yer aldığını söyledi.
Programda Türk seyircisinin yakından tanıdığı Gidon Kremer, Kremerata Baltica, Zürih Oda Orkestrası, Frank Peter Zimmermann gibi sanatçı ve toplulukların yanı sıra Helene Grimaud, Angelika Kirchschlager, Elina Garanca, Gabriela Montero ve Johannes Moser gibi bugüne dek Türkiye’de hiç konser vermeyen, müzik dünyasının seçkin isimleri de bulunuyor.
Oyman, festival programında farklı bileşimler ve yaratıcı konser programları oluşturarak, festivali müzikseverler için daha heyecan verici bir hale sokmayı amaçladıklarını belirterek şöyle devam etti: “Bu bağlamda geçtiğimiz yıl başlamış olduğumuz, daha önce bir arada çalmamış olan müzisyenleri bir araya getirdiğimiz ‘festival buluşmaları’ dizisine bu yıl da devam ediyoruz. Bu karşılaşmalar, ‘festival buluşmaları’ dışında da devam ediyor. Örneğin, Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ilk kez Hüseyin Sermet ile birlikte çalacaklar. Milli Reasürans Orkestrası’nın solistleri Özgür Aydın, Muhiddin Dürrüoğlu ve Alexander Melnikov, ilk kez Mozart’ın 3’lü konçertosunu seslendirecek.”
Bu yıldan sonra festival açılış konserleri yurtdışında başarı kazanmış genç solistlerle yapılacak. 6 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek bu yılki açılış konserinde ise Rostropovich tarafından “Yeni viyolonsel kuşağının en başarılı temsilcilerinden” diye nitelendirilen Benyamin Sönmez, Wiener Kammerphilharmonie’nin solisti olacak.
Festivale Aya İrini Müzesi, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi, Türker İnanoğlu Maslak Show Center ve Bulgar Kilisesi ev sahipliği yapacak. Biletler, 3 Mayıs’tan itibaren satışa sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Çukurova Sanat Günleri yarın başlıyor

SONRAKİ HABER

1 Mayıs, sınıfın kültürünün bir parçası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...