01 Mayıs 2008 00:00

HAYATIN İÇİNDEN

Sayın Devletli acele acele konuştu.- Taksim, zinhar olmaz.

Paylaş

Sayın Devletli acele acele konuştu.
- Taksim, zinhar olmaz.
Neresi olur?
- Kazlıçeşme olur. Hem denize nazır, ılık ılık eser.
Başka neresi olur?
- Çağlayan olur. Kadıköy olur. Hazır karşıya geçilmişken Kars’a kadar neresini isterseniz olur. Dağlık, kayalık, fark etmez. Siz yeter ki isteyin.
“Biz Taksim’i istiyoruz. Biz anılarımızı istiyoruz.”
- Olmaz dedim. Olmmaaaazzzz.
Araya Ankara’dan sesler.
- Duyum aldık. Provokasyon olacak. Sol (?) örgütler ortalığı karıştıracak. Şişe suyu atacaklar.
Harika. Madem duyum aldınız, demek ki önlem de alabileceksiniz. 30 bin polis artı takviye kuvvet kuş uçurtturmayacak. İşçilerin burnu bile kanamayacak. Yürüyüş güzergahları kontrol altında olacak. Çocuklarının gelecekleri karartılmış işçiler, yine çocuklarının gelecekleri karartılmış polisler tarafından coplanmayacak. Teröriste göz açtırılmayacak.
- Olmaaazz. Hem trafik sıkışır. İstanbul felç olur.
Yok deve. İstanbul’un trafiği ne zaman açılmış ki 1 Mayıs’ta sıkışsın. Köprüde millet, “Kahrolsun OGS, Kahrolsun KGS” diye slogana başlamış. Duyanlar da yeni bir tel’in mitingi var sanmışlar. İstanbul’daki arabaların kuşbakışı yüzölçümleri karayollarının yüzölçümlerini geçtiği için bir tekerleklik yer bile kalmamış. Ha Taksim kapalı, ha Şişhane.
- Ben Devlet’im. Olmaz diyorsam olmaaaaz. Bir kere olmaz dedik. Şimdi nasıl olur deriz. Yukarıdakiler bana ne der sonra. Ya sıkıştırmayın lütfen. Bakın isterseniz Mars’ta, Jüpiter’de kutlayın 1 Mayıs’ı. Vallahi de, tallahi de yol paraları benden. Kumanya bile benden. Yeter ki Taksim’den uzak durun.
Ya Taksim, ya Taksim.
- Çattık valla yahu. Bak söylemeyecektim ama artık sabrımı taşırdınız. 1 Mayıs Perşembe günü, Taksim olmaz. Önceden verilmiş sözümüz var. O gün meydanı Ciguli’ye tahsis ettik. Ardından Azer Bülbül titreyecek. Halk mutlu, mutlu tepinecek.
Ciguli kim yahu? Hem Ciguli, Azer, 128 Ayhan 2 Mayıs’ta da meydana çıkabilir. Hatta kutular meydana taşınıp milyonlar da dağıtılabilir. Ama 1 Mayıs bizim. Taksim bizim.
- Eee, o zaman benden günah gitti. Dağıtın! Dağıtın diyorum size. Ne duruyorsunuz dağıtsanıza. Beyler lütfen dağılın ya. En azından şu pankartları indirin bari. Hadi pankarta da eyvallah bari slogan atmayın. Kim bu SSGSS? Sivas Spor Galatasaray’ı anladık da sondaki S neyin nesi. Yoksa şey olmasın. Valla ağzınıza biber sürdürürüm. Yetişin lan Ciguli’ler, 194 Mehtap’lar, kutular, boyalar, tolkşovcular, popçular. Meydan elden gidiyor. Sallamışım meydanı, asıl bizim koltuklar gidiyor. Bağırmayın. Bari yavaş bağırın. Çocuklar, bebeler uyuyor. Çok ayıp. Yavaş bağırın.
Yaşasın 1 Mayıs! Direne, direne kazanacağız!
- Ne haliniz varsa görün. Hadi bana eyvallah. Yürü kız 315 Selim.
Arif Nacaroğlu
ÖNCEKİ HABER

Manşetler yasağa dair

SONRAKİ HABER

Doğal mucize: Üzüm çekirdeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...