01 Mayıs 2008 00:00

Direnişçi ailelere duyuru olsun

Ben, TEGA işçilerinden birinin eşiyim. Direnişimiz 12. aydan beri devam ediyor. İşçiler karar verip bu yola başvurduklarında eşim eve geldi. Bana, “Böyle bir direnişe hazır mısın” diye sorduğunda “Ben senin yanında değil, arkanda değil omuz omuza sonuna kadar seninleyim” dedim

Paylaş

Ben, TEGA işçilerinden birinin eşiyim. Direnişimiz 12. aydan beri devam ediyor. İşçiler karar verip bu yola başvurduklarında eşim eve geldi. Bana, “Böyle bir direnişe hazır mısın” diye sorduğunda “Ben senin yanında değil, arkanda değil omuz omuza sonuna kadar seninleyim” dedim. Çok zor zamanlar geçirdik. 450 YTL maaşla 300 YTL kira vererek geçinmeye çalıştık.
Yeri geldi, ekmek almaya bile para bulamadığımız zamanlar oldu. Kış mevsiminde çocuğumu yorgan arasından çıkartmadım. Eşimin kışın işten atılması, 24 günlük ücreti dahi verilmeden kapıya konulması cabası... Sendikacılardan aldığımız destek olmasa bizler bir ekmeğe bile muhtaç şekilde dışarıda kalırdık. Şu anda bile kirayı ödeyemiyoruz. 4 aylık kira borcu biraz da olsa bizi yıpratıyor. Bugünleri de aşacağız. Bunu da çok iyi biliyoruz.
Tüm ailelere diyorum ki sonuna kadar el ele, gönül gönüle gideceğiz. Zafer bizimdir. Canı gönülden bu bayramda yine birlikte olacağız. Şunu da biliyoruz ki 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramı. Yani çocuklarımızın geleceği… Onlara güzel bir gelecek sağlayabilmemiz için bugünü herkese, her kesime kabul ettireceğiz. Tüm ailelere sesleniyorum; yeter artık demenin zamanı gelmedi mi? Eşlerimize destek verelim. Onlarla birlikte diyelim ki; HAYDİ İLERİ!
Eğer bizler ilerlemezsek, bu gidişata dur diyemezsek, atalarımızın sözünü düşünelim. Atalarımız der ki: “Ben eşek olduktan sonra sırıtma semer vuran çok olur.” Çalışan bizsek hakkımızı versinler. Bir kuruş dahi vermeden yılların emeğini silemezler. Bir zamanlar eşim hiç tatili olmadan, bir gün bile ailesiyle gün yaşamadan, günde 15 saat çalışırdı. O zamanlar patrona kazandırdılar. Bu olay başımıza gelince mesaileri durdurdular. Para bile elimize zamanından sonra gelmeye başladı. Ayın 4’ü ya da 5’i gibi maaşları alırken ayın 10’u ya da 11’i, 12’si gibi gelmeye başladı. 15 saatte yapılan işi 8 saatte yaptırmaya çalıştı. Makine olsa bile 15 saatte yaptığı işi 8 saatte nasıl yapabilir? Cumartesileri kendine çalıştırdı, 5 günlük çalışmış gibi gösterdi. Onu dahi kabullendik, fakat yine de olmadı.
Bıkmadan, yılmadan, korkmadan, haydi hep birlikte zafere koşalım. Bu bayramı birlikte kutlayalım. Bu bayram bizim. Bizden sonraki nesillerin…
1 MAYIS kutlu olsun!..
Grevdeki bir TEGA işçisinin eşi
ÖNCEKİ HABER

Yaşasın 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

ipe değil yıldızlara çekilmiş onurumuzsunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...