02 Mayıs 2008 00:00

İşyerlerinde halaylarla kutlandı

İzmir’de PETKİM’de, belediyelere ait işyerlerinde ve hastanelerde kutlamalar sabah saatlerinde başladı.

Paylaş

İzmir’de PETKİM’de, belediyelere ait işyerlerinde ve hastanelerde kutlamalar sabah saatlerinde başladı. Genel-İş ve Belediye-İş üyesi işçiler, işyerlerinde birlikte çektikleri halayların ardından sendika binalarının önüne hareket ettiler.
Gürçeşme Park Bahçeler’de Genel-İş, Belediye-İş üyesi işçilerle taşeron işçiler ve memurlardan oluşan 200 dolayındaki işçi ve emekçi 1 Mayıs’ı kutladı. Genel-İş 3 No’lu Şube yöneticileri Can Bahadır, Ali Rıza Duran ve Belediye-İş işyeri temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, 1 Mayıs’ın anlamı, SSGSS Yasası ve kıdem tazminatları konularına değindiler. 1200 dolayında işçinin çalıştığı İZSU’da işçilerin bayramını kutlayan Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca ve Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, Taksim’i selamladı.
Narlıdere Belediyesi işçileri, garajdaki davullu zurnalı kutlamadan sonra eski belediye binası önüne kadar sloganlarla yürüyüş yaptı. Belediye-İş 4 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Celal Şahanlı, işçilere yönelik saldırı ve baskılara rağmen işçilerin her yerde kendi talepleri ile alanlarda olacağını belirtti.
Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki KENT AŞ’de çalışan 400 işçi Örnekköy’deki şantiyede saat 10.00’da toplandı. Kutlamaya Cevat Durak da katıldı. Horon tepilen ve halaylar çekilen kutlamada, Belediye İş 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ve Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çınar birer konuşma yaptılar. Çınar, AKP Hükümeti’nin sendikaları abluka altına almak istediğine değindi.
Buca Belediyesi’nde çalışan Genel-İş üyesi 100 dolayında işçi bina önünde toplandı. Genel-İş 5 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Ali Hıdır Aktaş, işçi sınıfına yönelik saldırılara değindiği konuşmasında, saldırıların birlik ve mücadele ile geri püskürtüleceğini söyledi.
İşyerlerinde yapılan kutlamalara CHP’li belediye başkanları da katılırken, AKP’li Buca Belediye Başkanı Cemil Şebboy’un, 18 yıllık yönetimi boyunca ilk kez işçilerin 1 Mayıs’ını kutlaması dikkat çekti. İşçiler Şebboy’u gördüklerine şaşırdıklarını ifade ettiler.
Hastanelerde 1 Mayıs kutlamaları
Önceki gün Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde yapılan etkinlikle 1 Mayıs kutlandı. Bu yıl ilk kez hastane yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte, sinevizyon gösterimi, şiir ve müzik dinletileri de yapıldı. Karanfil ve bildirilerin dağıtıldığı etkinlikte miting alanına çağrı yapıldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanı SES üyeleri ve hasta yakınları, dün hastane giriş kapısı önünde toplanarak 1 Mayıs’ı kutladılar. SES İzmir Şube Başkanı Ergün Demir, İstanbul’daki olayları kınayarak, yaşananların AKP ve sermaye guruplarının emekçilerden korktuğunu gösterdiğini belirtti. Basın açıklamasında emekçilerin talepleri dile getirildi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Orantılı faşizm

SONRAKİ HABER

Aliağa’da 1 Mayıs coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa