03 Mayıs 2008 00:00

Atletizm okullardan beslenecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Atletizm Federasyonu arasında atletizmin okullarda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına dair işbirliği protokolü imzalandı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Atletizm Federasyonu arasında atletizmin okullarda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına dair işbirliği protokolü imzalandı.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde yapılan törende konuşan federasyon başkanı Mehmet Terzi, atletizmin geliştirilmesi için değişik projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, ‘’Bu protokolle belirli bir sistem içinde okul takımları kurulacak, beden eğitimi öğretmenlerine federasyon tarafından seminer ve kurs verilecek. Yetenekli öğrencileri, bu sistem içinde belirli metotlarla iyi bir eğitim vererek ülkemiz sporuna kazandıracağız’’ dedi.
2012 ve 2016 olimpiyatlarının kadrolarını hazırladıklarını ifade eden Terzi, ‘’Olimpiyatlara aday kadroları yetiştirmek için çok önemli bir projeye imza attık. Bu protokol Türk atletizmine hayırlı olsun’’ diye konuştu.
Okullara malzeme ve teknik personel verilecek
Terzi, protokolün, okullarda atletizm sporunun sevdirilmesi ve benimsetilmesini, atletizm malzemeleri ihtiyaçlarının karşılanmasını, atletizm eğiticisi olmayan okullara teknik personel verilmesini, atletizme ilgi duyan ve yetenekleriyle öne çıkan çocukların bilimsel yaklaşımlarla gelişimlerini sürdürmesini sağlayacağını kaydetti.
Daha sonra protokol MEB Okuliçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz ile Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi tarafından imzalandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Filede ilk randevu Ankara’da

SONRAKİ HABER

Orlando’nun rakibi Detroit oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...