03 Mayıs 2008 00:00

Demirtaş: Gündem, Evrensel ve Birgün neden cezaevlerine alınmıyor

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, sol görüşlü gazetelerin cezaevlerine alınmamasını Meclis gündemine taşıdı

Paylaş

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, sol görüşlü gazetelerin cezaevlerine alınmamasını Meclis gündemine taşıdı.
DTP’li Demirtaş muhalif gazetelerin cezaevlerine alınmamasına ilişkin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından yanıtlanması isteği ile soru önergesi verdi. Demirtaş soru önergesinde Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerine alınması gereken yayın organları listesinde 20’ye kadar yayın isminin yazıldığını söyledi. Bu listede yüksek tirajlı, İslami referanslı ve tirajı düşük olmasına rağmen “müstehcen” içerikli Şok ve Takvim gibi gazetelerin de olduğunu söyleyen Demirtaş, bu listede sol görüşlü Gündem, Evrensel ve Birgün gazetelerinin neden bulunmadığını sordu.
Demirtaş verdiği önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
  • Ceza ve Tevkif evlerine alınan yayınların listesi kim tarafından belirlenmektedir?
  • Bu liste hazırlanırken yasa ve tüzükte belirlenen kriterler dışında hangi kriterler esas alınmaktadır?
  • Mahkeme kararı ile yasaklanmamış ve toplatılmamış bir yayının cezaevine alınmamasında elde edilmek istenen nedir? Hangi kamusal yarar gözetilerek bu işlem yapılmaktadır?
  • Sol yayınların ve gazetelerin cezaevlerine alınmaması ile korunmak istenen kamusal yarar, Şok ve Takvim gibi pornografik yayın yapan gazetelerin serbest olması ile mi korunmaya çalışılmaktadır?
  • İçeri alınması serbest olan gazeteler arasında dini referanslı ve sağ görüşlü gazetelere serbestlik tanınması buna karşılık sol görüşlü yayınların engellenmesini, devletin bütün düşüncelere eşit yaklaşması gerektiği ilkesine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz? (Ankara/EVRENSEL)
  • ÖNCEKİ HABER

    Saldırının nedeni korku

    SONRAKİ HABER

    Türk heyeti Kürt yöneticilerle görüştü

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...