04 Mayıs 2008 00:00

Öğrencilere 1 Mayıs baskısı

İzmir emniyetinin ve okul idarelerinin 1 Mayıs öncesi ve sonrasında artan baskıları birçok liseli gencin ve ailelerin tepkisini topladı.

Paylaş

İzmir emniyetinin ve okul idarelerinin 1 Mayıs öncesi ve sonrasında artan baskıları birçok liseli gencin ve ailelerin tepkisini topladı.
Haklarında soruşturma açılan liseli öğrenciler İHD binasında dün saatlerinde bir basın açıklaması düzenleyerek, 1 Mayıs’ın meşruiyetine yapılan tüm saldırılara karşı tek ses olacaklarını söylediler. Basın metnini okuyan Dev-Lis üyesi İzmir Anadolu Lisesi öğrencisi Doğuş Şahin, 50 arkadaşlarının gözaltına alındığını bildirdi.
Toplantıda konuşan ÖV-DER Başkanı Orhan Yüce de bu saldırıların sadece güvenlik eliyle değil, eğitim kurumları aracılığıyla da gerçekleştirildiğini belirterek öğrencilerin yalnız olmadığını söyledi.
İHD yöneticisi Ali Çalışkan muhalefetin olduğu her yerde baskıların olduğunu ve bu konu da MEB ile görüşüleceğini söyledi.
SDP İl Başkanı Semra Sezgin devlet terörünün sadece Taksim’de değil, her yerde olduğunu ve okul önlerinde çetelerin cirit attığı bir dönemde gençlerin buna taraf olmayacağını söyledi. Ayrıca toplantıda konuşan Doğuş Şahin’in babası Halis Şahin, “Ben oğluma şimdiye kadar el kaldırmadım. Benim dövmediğim oğlumu, polis nasıl dövebiliyor?” diyerek tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Soya Yağ’da işçiler kazandı

SONRAKİ HABER

Antakya’da gençler yoğun katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa