04 Mayıs 2008 00:00

Türkiye-AB Troykası Ankara’da toplanacak

Türkiye-AB Troykası Dışişleri Bakanları Toplantısı, 6 Mayıs 2008 tarihinde Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın ev sahipliğinde Ankara’da yapılacak.

Paylaş

Türkiye-AB Troykası Dışişleri Bakanları Toplantısı, 6 Mayıs 2008 tarihinde Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın ev sahipliğinde Ankara’da yapılacak.
Dışişleri Bakanlığı, AB Troykasını temsilen Dönem Başkanı Slovenya’nın Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel, sonraki Dönem Başkanı Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Jean Pierre Jouyet ile AB Komisyonu’nu temsilen Genişlemeden Sorumlu Komiser Olli Rehn ve AB Konseyi yetkililerinin katılmasının öngörüldüğü toplantıda, Türkiye’nin reform çalışmaları ile katılım sürecindeki gündem konularıyla, güncel uluslararası ve bölgesel siyasi gelişmelerin değerlendirileceğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Rupel’in Troyka toplantısı öncesi Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile 5 Mayıs 2008 tarihinde görüşmek üzere beraberinde bir heyetle Türkiye’ye geleceği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilecek Slovenya Dışişleri Bakanı ile yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye’nin AB üyeliği ile bölgesel ve uluslararası konular üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, Babacan’ın Olli Rehn ile de bir araya geleceği ve Türkiye’nin tam üyelik sürecinde mevcut durumla gelecek dönemdeki gelişmeleri ele alacağı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı noter gibi

SONRAKİ HABER

CHP’den gensoru sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa