06 Mayıs 2008 00:00

merhaba, yine ben!

Uzun bir süredir kendimle ilgili bir şeyler yazmıyorum. Biliyorum merak ediyorsunuz, edin de tabii, merak iyi bir şeydir! Reytingi artırır, heyecan yaratır!

Paylaş

Uzun bir süredir kendimle ilgili bir şeyler yazmıyorum. Biliyorum merak ediyorsunuz, edin de tabii, merak iyi bir şeydir! Reytingi artırır, heyecan yaratır!
Gazeteci olmak yerinde saymak değildir. (İyi bir söz oldu, bir kenara yazın!) Bu yüzden yurtiçi yurtdışı sürekli geziyorum. Geçtiğimiz gün Yozgat’ın Sungurlu ilçesindeydim. Arkadaşım oradan motosiklet almış. Sanki Ankara’da yokmuş gibi! Garanti kâğıdını orada unuttuğu için onu almaya gittik. Meğer motorun garantisi biteli 5 sene olmuş! Oysa sıfır gibi duruyordu ve biz de öyle sanıyorduk! Bir fırsatını bulup Yozgat’ın meşhur “Arap aşı” yemeğini yedim! Arkadaş kazık yediği için bir şey yemedi!
Dönüşte bir benzinciye uğradık. Tuvalete gitmek için! Arap aşı hamurdan yapıldığı için 10 yılda yemeyeceğim hamur istihkakımı löpür löpür götürmüştüm. Tuvalette uzun bir kuyruk vardı! Kime sordumsa Arap aşı yediğini söyledi ama hiç kimse motosiklet almak için geldiğini söylemedi! Arkadaşla olan farkımı orada anladım! Ben halkla birlikte kuyruktaydım o ise kuyruğunu kapana sıkıştırmıştı:
- Oysa bana sıfır demişlerdi!
Sevilen ve sayılan bir gazeteci olarak 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıydım. Oldum da... Aslında Ankara’da 1 Mayıs olaysız bitmek üzereydi! Sloganlar atılmış, marşlar söylenmiş, yurdum insanı o gün için üzerine düşeni yapmış gibiydi! Ama huzursuz olan polisin kendisiydi! Oysa amirleri onlara halkın üzerine sıkması için tonlarca gaz ve sprey vermişti! Şimdi amirlerine ne diyeceklerdi:
- Ulan biz bunları size süs olsun diye mi verdik, neden kullanmadınız?
- Amirim fırsat olmadı, gerek de duymadık!
- İyi o zaman, geçin karşılıklı sıraya ve birbirinizin suratına sıkın, bakalım gerek var mıymış yok muymuş?
1970 tarihinden beri Ankara’nın Natoyolu semtinde oturduğum için gaz kokusu nedir bilirim. Malum Ankara’nın çöplüğü oradadır! Onlarca belediye başkanı eskittik, hükümetler geldi geçti, cumhurbaşkanları yol aldı, faşist darbe, postmodern darbe ve e-darbe olarak adlandırılacak darbeler yaşadık, kaldırılacağına dair nice sözler aldık, nice yeminler duyduk. Hepsi fıss! Bundan bir süre önce çöplük kaldırılsın diye bir eylem yapılmıştı. (Takdir edersiniz ki ömrümüz çöplüğün kaldırılmasıyla ilgili eylemlerde geçti.) Sanatçılar falan gelecekti! Semt halkı hariç hemen hemen herkes oradaydı! Semt halkı bıkmış usanmış, kimseye siyasi rant olmak istemiyor, en ilgincini de yaşlı bir amca söyledi:
- Artık rahatsız olmuyorum, bağışıklık kazandım!
1 Mayıstaki polisin tutumunu görünce aklıma geldi. Poliste de kendi halkına dayak atmak bağışıklık oluşturmuş! Turistlere de bir çift sözüm var, 1 Mayıs’ta dayak yedik diye üzülmeyin, biz her Mayısta yiyoruz!
Veli Bayrak [velibayrakveli@hotmail.com]
ÖNCEKİ HABER

taBeLâ yazılar

SONRAKİ HABER

beyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...