06 Mayıs 2008 00:00

Kartal’dan Denizler geçti

Kartal Emek Gençliği, geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma içinde kahveler, dernekler, sendikalar, okul yolları ve dershanelere afişler asıp buralarda ilanlar dağıtarak 25 Nisan Cuma günü Hatırla Sevgili dizi ekibini konuk etti.

Paylaş

Kartal Emek Gençliği, geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma içinde kahveler, dernekler, sendikalar, okul yolları ve dershanelere afişler asıp buralarda ilanlar dağıtarak 25 Nisan Cuma günü Hatırla Sevgili dizi ekibini konuk etti. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe bir saat önce gelen gençlerle salon tıklım tıklım dolarken, Tiyatro Emek’in, Sınav Sınavı adlı oyunu ile etkinlik başladı.
Açılış konuşmasını yapan Evrensel Kültür Merkezi Temsilcisi ve Hayat Gönüllüleri Dernek Başkanı Cemal Çoban, Türkiye gençliğinin geçmişinde de, bugün de böyle örnek misyonlarının olmadığını ifade ederek, bu dizi ile anlatılan ‘68 ve ‘7l döneminin önderleri Denizler ve Denizlerin davasının bugün sahiplenilmesi gereken ‘geleceğin davası’ olduğunu dile getirdi.
Dizide Deniz rolünü canlandıran Barış Koçak’ın ve Denizlerin yoldaşı Mustafa Yalçıner’i sahneye davet eden anons ile salon alkışlar ve coşkuyla ayağa kalktı. Yalçıner’in kısa konuşmasının ardından, etkinlik soru-cevap şeklinde devam etti.
Diziden öğreniyorlar
Etkinliğe katılan gençlerden Ekin Şanel, diziyi sürekli izlediğini ve çok etkilendiğini söyledi. “Dizinin bir bölümünde dayanamadım babama, ‘Bu devlet bu kadar gaddar mıydı’ diye sordum” şeklinde konuşan Şanel, diziyi izlerken döneme dair bilgi edindiğini de ifade etti.
Seda Güler ve Burçin Adanır da, diziyle bilmedikleri birçok şeyi öğrendiklerini belirterek, “Geçmişimizi öğrendik, yarınlar için ona göre dersler çıkartıyoruz” dediler.
Büşra Evcimen ile Pınar Eyidoğan ise dizinin geçmişi ve yakın tarihi öğrenmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. “Bizim kendimizi ifade etmemize kolaylık sağladı. Denizlerle ilgili ailem tarafından bilgilendirilmiştim, daha bilinçli olarak o dönemi değerlendirme kolaylığını bana bu dizi sağladı” diyen Evcimen ile Eyidoğan, bu tip etkinliklerin her zaman olması gerektiğini kaydettiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’a saldırı kınadı

SONRAKİ HABER

AKP’nin sağlık sorununu çözecek politikası yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...