07 Mayıs 2008 00:00

İlk defa 1 Mayıs’a katıldım

Ben Ankara’da yaşayan bir lise öğrencisiyim, bu sene hayatımda 1 Mayıs kutlamalarına ilk defa katıldım. Arkadaşlarımın ve çevremin anlattıklarının katılmama çok etkisi oldu

Paylaş

Ben Ankara’da yaşayan bir lise öğrencisiyim, bu sene hayatımda 1 Mayıs kutlamalarına ilk defa katıldım. Arkadaşlarımın ve çevremin anlattıklarının katılmama çok etkisi oldu. Onların anlattıklarına göre 1 Mayıs işçi, emekçi, öğrenci bütün halkın birlik ve dayanışma günü, bende bu kardeşlik gününü kutlamak için Sıhhiye Meydanı’na gitmeye karar verdim.
Ancak maalesef anlattıklarının hiç birini göremedim bunun nedeni ise polisin faşist tutumu. Arama noktasından geçip meydana girdikten kısa bir süre sonra üstümüze gaz bombaları atılmaya başlandı. Çocukların yaşlıların kadınların herkes perişan oldu tabi bende gittiğime o an için pişman oldum. Ama gaz bombasının etkisi geçtikten sonra 1 Mayıs’ın bütün zarafeti ortaya çıktı.
Sonuçta faşist baskılar emekçileri yıldıramadı daha da kuvvetle haykırdılar, faşizmi yine devirdik ve bayramı halaylarımızla coşkulu bir şekilde kutladık
Bu arada öğrendiğim bir bilgiye göre gaz bombası kimyasal silahlara dahilmiş ve kimyasal silahların kullanımı uluslararası bir anlaşmaya göre savaşlarda bile yasakmış kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan bir devlete sahibiz.
Bir öğrenci (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

yasak

SONRAKİ HABER

KENTTEN GELEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...