08 Mayıs 2008 00:00

DTP heyeti Celal Talabani ile görüştü

Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Bölgesel Kürt Yönetimi’ne giden DTP heyeti, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü.

Paylaş

Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Bölgesel Kürt Yönetimi’ne giden DTP heyeti, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü. Talabani’nin evinde gerçekleşen görüşme sonrası bir açıklama yapan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun çözüm yerinin Türkiye olduğunu ancak dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşayan Kürt siyasetçilere de görev düştüğünü söyledi.
Türk, Türkiye’de çatışmasız bir ortama geçilmesi ve demokratik bir sürece evrilmesi için çalışma yürütmek üzere temaslarda bulunduklarını belirtti. Kürt sorununun çözüm yerinin Türkiye olduğunu vurgulayan Türk, “Demokratik refleksin gelişmesi için çaba göstermeliyiz. Sorunun çözümüne yönelik düşüncemizi Talabani’ye de aktardık. Bunun için Cumhurbaşkanı’ndan da destek istedik” dedi.
‘Temaslarımız sürecek’
Celal Talabani ve Kürt yetkililerle temaslarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade eden Türk, “Demokratik güçlerin güç oluşturabileceği bir ortaklık hazırlamaya çalışacağız. Ortak temasları geliştirecek ortaklık oluşturmaya çalışıyoruz. Barışçıl sürece ihtiyaç var. Bunu tartışmak için ortaklaşma ve güç birliği için bir aradayız” diye konuştu.
Kürt sorunun demokratik çözümü için herkesin ortak aklı ortaya koyabileceği bir yaklaşım içinde olması gerektiğinin altını çizen Türk, “Türkiye’de yapılması gereken değişim ve dönüşümün hedef alınacağı bir yol haritası önüne koyulmalı. Krizle çözülecek bir noktada olmadığı da ortada” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Koç trafik kazası geçirdi

SONRAKİ HABER

Jouyet: Türkiye’nin AB üyeliği reformlara bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...